Yaz Kur'an kursları bütün güzelliğiyle devam ediyor

DİB'in "Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım" sloganıyla başlattığı yaz Kur'an kurslarına Diyarbakır'da binlerce öğrenci katılım sağlıyor.

Haberler 02.08.2017 - 08:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnn (DB) Kuran Aynda Kuranla Bulualm sloganyla balatt ve iki dönemi geride brakarak üçüncü dönemde devam eden yaz Kuran kurslarna Diyarbakrda binlerce örenci katlm salyor.

Okullarn tatil olmasn frsat bilerek yaz Kuran kurslarna akn eden binlerce çocuk, Kuran- Kerim ile temel dini bilgiler örenip, çeitli aktivitelerde bulunuyor.

Diyarbakr l Müftüsü Burhan liyen, 12 Haziranda balayan yaz Kuran kurslarnn Ramazan ayna denk gelmesinin, geçen yllara göre camilerde çocuklarn Kuran- Kerime ilgilerinin daha güçlü olmasna sebep olduunu söyledi.

Yaz Kuran kurslarnn 18 Austos Cuma günü itibariyle son bulacan hatrlatan liyen, Ondan sonra bayram araya girecek ve çocuklarmz da tatil yapma imkn bulacaklar. Geçen sene kurslarmza 55 bine yakn kz ve erkek örencemiz katlmt. Bu sene geçen yla oranla 9 bine yakn bir art oldu. Bunun 32 bini erkek, 32 bine yakn da kz örenci olmak üzere kz çocuklarmza camilerimizde, Kuran kurslarmzda kahir ekseriyetle fahri olarak çaltrdmz bayan öretici hocalar tarafndan ders verilmekte. Erkek çocuklarmza ise erkek hocalarmz tarafndan Kuran- Kerim dersleri verilmeye devam etmektedir. dedi.

çocuklarn, bu kurslarda haftann belli günlerinde tercih ettikleri aktivitelere katlma imkn bulduklarn dile getiren liyen, sözlerine öyle devam etti: Ad yaz kursu olmakla beraber bir müfredat var. Diyanet leri Bakanlmzn bastrm olduu yaz kursu kitaplarmz var. Bu kitaplar içerisinde sadece Kuran bilgisi deil, ilmihal bilgileri de var. çocuklarmza temizlikten, abdestten tutun namaz, orucu, hacc ve zekt öretmeye yetecek kadar dersimiz var. Hz. Peygamber Efendimizin hayatn anlatan derslerimiz var. Adab muaereti, günlük görgü kurallarn, davran ekillerini, Hz. Peygamberin sünnetine uygun ekilde öreten derslerimiz var. Bir de Gençlik ve Spor Bakanlna bal müdürlüklerle imzalam olduumuz protokollerimiz var. Yaz kurslar böyle bir kurstan ziyade bir cazibe merkezi haline gelsin diye gayretimiz var. çocuklarmz, bu kurslarda haftann belli günlerinde tercih ettikleri aktivitelere katlma imkn buluyorlar.

çocuklarmza Kuran bilgisini veriyoruz

Youn olarak Kuran kursu faaliyeti göstermekle birlikte hocalarmzn asli görevlerinden bir tanesi de camiye gelerek Kuran- Kerim örenmek isteyen çocuklarmza ve büyüklerimize ders vermektir. diyen liyen, Bütün anne babalara, büyüklere, gençlerimize ve yavrularmza seslenmek istiyorum: 18 Austosta kurslarn bitiyor olmasna bakmasnalar. Okullar baladktan sonra da hafta sonu akam vakitleri varsa kendilerine en yakn olan hocamzla irtibat kurmak suretiyle kendilerine müsait olan saatleri hocamzla birlikte belirleyerek, yazn örendiklerine k aylarnda devam etsinler. Yaz aylarnda ehir dna giden, çalmak zorunda kalp da Kuran kurslarndan istifade edemeyen çocuklarmz, gençlerimiz de hafta sonlar, ubat tatilinde akamlar bu ihtiyaçlarn mutlaka giderme, karlama yolunu seçsinler. Gördüünüz gibi, rakamlar 64 bin civarnda. Yaz kursuna gelebilecek potansiyel bundan çok daha fazladr. çocuklarmz Saldm çayra Mevlam kayra anlayyla kesinlikle brakamayz. çocuklarmza Kuran- Kerim bilgisini, Allah inancn, peygambere ballk inancn mutlaka vermenin bir yolunu bulmalyz. çocuklarmz bize Allahn en büyük emanetleridir. Emanete nasl davrandmz konusunda Cenab Hak bize soracaktr. çocuklarmzn bize emanet olduklar bilinciyle manevi eitimi vermenin yolunu bulacaz. ifadelerini kulland.

Velilere yönelik tavsiyelerde bulunan liyen, Okullarmzda büyük bir imkn var. Anne babalardan rica ediyorum, mutlaka çocuklarmz imam hatip okullarna göndersinler. Ama imam hatip okullarna gitmeyen çocuklarmz, okullarda seçme imkn bulunan Kuran- Kerim, Hz. Peygamberin hayat, temel dini bilgiler ve Arapça derslerini, özellikle Kuran Kerim ve Hz. Peygamberin hayatn seçmeli dersler olarak mutlaka seçsinler. ifadelerini kulland.

Yaz Kuran kursu örenciler için çok faydaldr

Kayapnar ilçesindeki Hz. Ali Camisinde yaz Kuran kursu öreticisi olan Emrullah Baer, yaklak 35-40 örenciye ders verdiini bildirerek, Her gün öleden sonra camide Kuran- Kerim dersi veriyoruz. Yaz Kuran kursu sadece Kuran ve elifbadan ibaret deil, biz burada örencilerimize toplumsal hayatta nasl davran sergileyeceklerini anlatyoruz. Amacmz onlar topluma faydal birer birey yapabilmektir. Yaz Kuran kursu örenciler için çok faydaldr. Aynen okul gibidir. Örencilerimizi camiye sndrmak amacyla yüzme ve futbol turnuvalar ve benzeri spor aktiviteleri düzenliyoruz. Kuran- Kerim her ey demektir. Camiye gelmeyen çocuklarn ailelerine önerimiz, çocuklarn camiye göndersinler ya da çocuklaryla ilgilenip günde bir sayfa da olsa Kuran- Kerimi okutsunlar. Yoksa Kuran- Kerim okumay unuturlar. eklinde konutu.

Bu yl camiye gelip, ders aldn söyleyen Mahmut Gök (14), Hocalarm sayesinde Kurana geçebildim ve onlar sayesinde Kurandaki emirleri hayatma daha güzel geçirebiliyorum. Allah ve Peygamber Efendimiz, bizi Kuran okumaya yönlendirdii için darda kendime zaman öldüreceime burada Kuran okumak bence daha mantkl. Namaz klmay, abdest almay öreniyorum. çeitli sohbetler yapyoruz. Peygamberlerin hayatn, Kurann tarihini, nasl topland gibi konular öreniyorum. dedi.

Sözün en hayrls Kuran- Kerim olduu için camiye geliyorum

Yaz Kuran kurslarna gelen Faraç Ylmaz, unlar söyledi: 4 yldr camiye gidip geliyorum. lk önce elifbadan Kurana geçtim. Kuran bitirdikten sonra fkh dersi almaya baladm. u anda tecvitle Kuran- Kerim okuyorum. Sözün en hayrls Kuran- Kerim olduu için camiye gelip, Kuran- Kerim okuyorum. Bou bouna darda vakitlerini harcayacaklarna namaz klp, ibadet edip camiye gelmeleri, Allahn kelamn örenmeleri daha iyidir. Darda gezen gençler kurtulua ermeleri için buraya gelmelidir.

Ceren Yavuz, yatlarnn camiye gelip Kuran- Kerim örenebileceklerini dile getirerek, Burada öncelikle hep birlikte Kuran okuyoruz, sonra tecvit dersini öreniyoruz. Oyunlar oynuyoruz. Hocamz bize Hz. Muhammedin insanlara kar saygl, sevgili ve hogörülü olduunu anlatyor. Onun çok iyi ve temiz kalpli olduunu, herkese sayg duyduunu anlatyor. Birlikte piknie gidiyoruz. Benim yatlarm ve küçüklerim gelip burada benimle birlikte Kuran örenebilirler, hep birlikte etkinlik yapabiliriz. ifadelerini kulland.

5 yldr camiye gelip ders aldn ve önemli olann Hz. Muhammedin hayatnn örenilmesi olduunu söyleyen Rukiye Ay ise Yaklak 5 yldr camiye gelip gidiyorum. Burada Peygamberimizin hayatn örendim. Önemli olann maddi zenginlik deil de manevi zenginlik olduunu örendim. Peygamberimizin nasl ahlakl, merhametli, sevgili bir insan olduunu örendim. Allahn bize verdii bu yüce kitab örendim. Dier peygamberleri örendim. Burada en çok insann insana merhamet etmesi, onu anlamas gerektiini örendim. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git