Yaz Kur'an kursları tüm güzellikleriyle devam ediyor

Batman’da okulların kapanmasının ardından başlayan yaz Kur’an kurslarında eğitim, tüm güzellikleriyle devam ediyor.

Haberler 29.07.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnn Kuran Aynda Kuranla Bulualm slogan ile balayan ve 2 dönemi geride brakarak 3ncü dönemde devam eden yaz Kuran kurslar, Batmann tüm camilerinde büyük bir ilgi ile devam ediyor.

Okullarn tatil olmasn frsat bilerek yaz Kuran kurslarna akn eden Batmandaki örenciler, Kuran- Kerim ile temel dini bilgiler örenip, bol bol aktivitelerde bulunuyorlar.

Aygün (müftülük) Cami mam Hatip Abdulvehap Bora, örencilerin sabrszlkla camiye geldiklerini söyledi.

çOCUKLAR ÖZLEMLE CAMYE DÖNMEY BEKLYORLAR

Yaz Kuran kursunun aralksz devam ettiini belirten Bora, Kurslarmzda örencilerimize Kuran- Kerim, siyer ve temel dini bilgiler dersleri veriyoruz. Yaz kursumuzun bir ve 2nci dönem eitiminin sonuna geldik. Kursumuzun son aamas olan 3ncü dönemde eitimlerimize devam ediyoruz. Kursa elif-ba ile balayp Kuran- Kerime geçenler oldu. Yaklak 45 tane örencimiz Kuran- Kerim okuyor. u an 50ye yakn örencimiz elif-ba okuyor. Kuran eitimin yan sra dini bilgiler de veriyoruz. dedi.

12 Hazirandan bu yana örencilere eitimlerini verdiklerini ifade eden Bora, Verdiimiz dersin dnda örencilerimiz için çeitli etkinlikler de düzenliyoruz. çocuklarla oyun oynuyoruz. çocuklar eve gittiklerinde özlemle camiye dönmeyi bekliyor. Hatta cumartesi pazar günleri bile gelmek istiyorlar. çocuklarmzda her zaman cami ve ders özlemi var. Yaz Kuran kurslarmz bittikten sonra derslerimiz devam edecek. Okul eitimi baladnda sabahlar okula gidiyorlar. Bunun için akam yats aras ders vermeye devam ediyoruz. steyen örencilerimiz eitimlerine devam edebilirler. diye konutu.

CAMYE GTMEK çN CAN ATIYORUZ

Camide gördükleri derslerle birlikte birçok etkinlik de yaptklarn söyleyen kurs örencilerinden Muhammed ehymus Erol, Yaz Kuran Kursu baladndan beri buraya geliyoruz. Seydamz bize Kuran- Kerim öretiyor. Her ders arasnda 10 dakika molalarmz var. Molalarda arkadalarmzla eleniyoruz, oyunlar oynuyoruz. Seyda birçok etkinlie bizi katyor. Burada yeni arkadalarla tantm. Yeni dostluklar edindim. Arkadalarm hepsi çok iyidirler. Annelerimiz babalarmz bizi buraya Kuran okuyalm diye getiriyor. Seyda bize Kuran- Kerim öretiyor. Sklmayalm diye bizi elendiriyor. Kuran- Kerim örenmek için herkes gelebilir. Sklmayalm diye teneffüslerde eleniyoruz. dedi.

çocuklardan Muhammed Ali Aydn ise unlar söyledi: Yaz Kuran kurslarna geliyoruz. Kuran öreniyoruz teneffüslerde eleniyoruz. Ara sra pikniklere de gidiyoruz. Camiye gelmeyen arkadalarm da gelmeli çünkü burada çok eleniyoruz yeni dostlar kazanyoruz. Kuran- Kerimi, Peygamber Efendimizin hayatn öreniyoruz. Etkinlikler de yapyoruz.

Camiye gitmek için can attklarn söyleyen çocuklardan Muhammed Sefa Erturul, Cami bizim için çok faydal oluyor. Hafta içi her gün Kuran eitimini alyoruz. Hafta sonlar da bir an önce camiye gelmek için can atyoruz. çok eleniyoruz. Teneffüs aralarnda hiç bo durmuyoruz, spor aktivitelerini yapyoruz. Camiye gelmeyenlerin kesinlikle gelmelerini tavsiye ediyorum. Yaz Kuran Kursu çok güzel. Bittii zaman gelmeye devam edeceiz. çok elenmekle beraber buradan çok iyi bilgiler alyoruz. Camiye gelmeyenlerin, kesinlikle elenceyi ve dini bilgileri kaçrmamalarn tavsiye ediyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git