Yaz okullarına dikkat!

Ünlü pisikolog Prof. Dr. Acar Baltaş anne babaları yaz tatili konusunda uyararak, " Yaz okullarına gönderilen çocukların büyük bir kısmı eve kötü alışkanlıklarla döner" dedi.

Haberler 09.07.2017 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ünlü pisikolog Prof. Dr. Acar Balta, katld programda okullarn yaz tatilinde olduu bu dönemde tüm anne babalar ilgilendiren açklamalarda bulundu. Balta Dil örensin, bamsz yaamay örensin diye yaz okullarna gönderilen çocuklarn büyük bir ksm eve kötü alkanlklarla döner diyerek yaz okullarndaki tehlikeye dikkat çekti. Balta çocuunu hayata hazrlamaya çalan anne babalarn yapacaklar en büyük iyiliin çocuklarn yaz tatilinde 1-2 ay çaltrmak olduunu belirtti.

çOCUKLAR ALENN REFAHINA ORTAK, HAYATINA DEL

Günümüzdeki çocuklarn ailenin hayatna deil refahna ortak olduunu vurgulayan Balta, Ac, üzüntü, hayal krkl ve baarszlk yoksa bir hayatn içinde o hayattan bir hikaye çkmaz. Orta gelir ve bir üst seviyedeki aileler çocuklarn Benim yaadm zorluklar yaamasn felsefesiyle yetitiriyor. Halbuki onlar oraya getiren onlarn yaad zorluklar. Krsal bölgede yaayan bir çocuk 5 yanda mutlaka ailesinin hayatna katkda bulunur. Ahr temizler, tarlaya yemek götürür, hayvanlar otlatr. Bu ekilde çocuk ailenin refahna ortak olmaz, hayatna ortak olur. Biz çocuklarmz ailenin refahna ortak ediyoruz aman zorluk yaamasn diye. ifadelerini kulland.

çOCUKLARINIZI 14 YAINDAN TBAREN çALITIRIN

çocuklarn hayata hazrlanmas için zorluk yaamasnn önemli olduunu belirten Balta, sözlerine öyle devam etti; çocuk en küçük yata aile içinde sorumluluk sahibi olacak. O mikro sistemde o ii yapmak onun zaten parças olacak, ödül karl yapmayacak. Bunu hayata nasl tarz. çocuklarmz 14 yandan balayarak yaz tatillerinde çaltrarak yapabiliriz.

YAZ OKULLARINDAK BÜYÜK TEHLKE

Dil örensin, bamsz yaamay örensin diye yaz okullarna gönderilen çocuklarn büyük bir ksm yaz okullarnda iki ey örenir; birincisi cinsel bilgilerini gelitirirler yalarna göre, ikincisi kötü alkanlklarla dönerler. Sigara içmiyorsa, sigara içmeye balar, sigara içiyorsa ot içmeye balar. 15 günlük, 1 aylk yaz tatilleri ile çocuklar ne bamszlk kazanr, ne dil örenir.

ANNE BABALARIN çOCUKLARINA YAPACAKLARI EN BÜYÜK YLK

Anne babalarn çocuklarna yapacaklar en büyük iyilik yaz tatillerinde en az 1-2 ay çaltrmaktr. Nerede çaltrmaktr, AVM gibi bir yerde çaltrlabilirler. Burada Parann deerini bilsin en son üründür, ondan evvel yetikin dilini örensin, sorumluluk örensin, insan ilikilerinde snrn nereden geçtiini örensin.Yaz tatillerinde çalan çocuklar o dönemde kazand becerileri okulda örendiklerinden çok daha etkili bir ekilde kullanrlar.

çOCUKLARINIZI SORUMLULUKLA ÖDÜLLENDRN

çocuklarn bugün hiçbir konuda sorumluluklar yok. Bugün çocuklarn hiç bir sorumluluu yok. Okula gitme sorumluluklar bile yok, okula geç gitseler anne babalar götürüyor, servisler gelip binann önünden alyor. O yüzden anne babalar kaynaklarn bou bouna özellikle yurt dndaki okullara aktarmaktan vazgeçip, çocuklarn sorumlulukla ödüllendirsinler.

Ana Sayfaya Git