“Yaz tatili dolu dolu geçti”

Yeni eğitim öğretim yılının arifesine girdiğimiz bu günlerde herkes sabırsızlıkla okulların açılmasını beklerken Diyarbakır’da bu yaz tatili çocuklar için dolu dolu geçti.

Haberler 17.09.2017 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

M. Sddk BLGE/Tahir KARAKEç

DYARBAKIR-Yaz tatilinde çocuklarn maddi ve manevi ihtiyaçlarnn karlanmas gerektiini belirten Eitimciler, yaz tatilinin büyük bölümünün gerek okul dersleri ile Kuran kurslar gerekse etkinlik ve piknik faaliyetleriyle çocuklarn mutlu edilmesinin önemine dikkat çekti.

Yunus Emre Anadolu mam Hatip Lisesi Okul Müdürü brahim Hayrullah Erdem, insann sadece maddi ihtiyaçlar olan bir varlk olmadna dikkat çekerek insann ayn zamanda manevi ihtiyaçlar da olan bir varlk olduunu dile getirdi.

Örencilerin maddi ve manevi ihtiyaçlarn karlamak için birçok okul derslerini içeren birçok kurs açtklarn söyleyen Erdem, amaçlarnn Diyarbakrl örencilerimizin iyi üniversitelere girmelerine olanak salamak ve maddi yönden geliimlerine katkda bulunmak olduunu hatrlatt.

AMAç çOCUKLARA FAYDALI OLMAK

Temmuz ve Austos aylarnda yaz Kuran kursu etkinlikleri de düzenlediklerini ifade eden Erdem, Amacmz, sadece kendi okulumuzun örencilerine eitim vermek deil, Diyarbakrdaki dier okullarda okuyan örencilere de katk sunmak ve faydal olabilmektir. Bize bavuran ilkokul örencilerinden yaz Kuran- Kerim kursu açtk. Bu kursta Kuran- Kerim, Siyer-i Nebi, lmihal, Adab- Muaeret eitimi verdik. Yaz tatili dolu dolu geçti dedi.

Erdem konumasnn devamnda, Ayrca çocuklarn kiisel geliimi açsndan voleybol, futbol, basketbol ve satranç ile hipodrom gezileri ve piknik etkinlikleri de düzenledik. Bu ekilde ilkokul çocuklarn severek ve onlara kurslar sevdirerek katk sunmak istedik. ifadelerini kulland.

SEVG OLURSA, DÜMANLIK OLMAYACAKTIR

Bir eitim öretim ylnn da arifesindeyiz. 2017-2018 yl döneminde de dier yllardaki gibi sorunlarla karlald. Ancak hep beraber azim ve gayret ile bu sorunlarn üstesinden geleceiz. Sorunlarn büyük bir ksm halledildi ancak hzl nüfus art nedeniyle birtakm sorunlarla da karlalabiliyor. Ümitvarz, 2017-2018 eitim ve öretim yln Diyarbakrmza ve ülkemize hayrl ve uurlu olmasn temenni ediyorum. Sevgi olursa, dümanlk olmayacaktr. lim olursa cehalet olmayacaktr. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git