Yazarlar öğrencilerle buluştu

Valilikçe, okuma oranının yükseltilmesi amacıyla başlatılan, "Nitelikli Eğitimde Kararlı Adımlar-Okurlar Yazarlarla Buluşuyor" projesi kapsamında kentte iki yılda 200 bin kitap dağıtıldı.

Haberler 12.05.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Valiliince balatlan, Nitelikli Eitimde Kararl Admlar-Okurlar Yazarlarla Buluuyor projesi kapsamnda, kentte iki ylda 200 bin kitap datld, 165 yazar 170 bin örenci ile bulutu.

Kitap okuma orannn yükseltilmesi amacyla iki yl önce balatlan proje, hem merkez hem de ilçe ve köylerde örencileri kitaplar ve yazarlarla buluturdu.

Zübeyde Hanm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen söyleide örenciler, yazarlarla sohbet etme imkan buldu.

Milli Eitim Müdürlüü Proje Koordinatörü Metin Örgü, proje sayesinde 170 bin örencinin gönlüne dokunduklarn söyledi.

Örencilerle buluan Sanat Düünce Eitim Dernei (SADED) Onursal Bakan, eitimci-yazar Fatma Tamgüney de örencilerle bir araya gelmenin heyecann yaadn dile getirdi.

170 bin örenci ile bulutu

Gençlerin ülkenin gelecei olduuna iaret eden Tamgüney, unlar kaydetti:

Bu millet ve memleket emin ellerde. Gençlik, gözbebeimiz ve en kymetlimiz. Gençleri, zamann tehlikesinden, tuzandan uzak tutarak, onlara sahip çkm öretmen ve idarecilerimize teekkür ediyorum. Onlar var oldukça bu memleket, bu millet her zaman emin ellerde olacak.

Eitimci yazar Tahir Fatih And ise Kuran- Kerimin ilk emrini örencilere aktardklarn anlatarak, Kentte çok güzel bir enerji yakalanm ve çocuklar gerçekten okuyor. Dayatmayla deil, yazaryla buluarak, merak ederek, irdeleyerek okuyorlar. eklinde konutu.

Etkinlik sonunda yazarlar kitaplarn imzalad.

Ana Sayfaya Git