Yazılım okulları açılıyor!

Bakan Varank: 750 bilgisayar kapasiteli yazılım okullarımızı açıyoruz

Haberler 07.05.2021 - 01:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, yazlm alannda uluslararas yenilikçi öretim modeliyle öne çkan Ecole 42nin stanbul ve Kocaelideki okullarna bavurularn baladn belirterek, 750 bilgisayar kapasiteli yazlmc okullarmz Covid-19 önlemleri dorultusunda açyoruz. Yeni nesil kodlama yolculuu balyor dedi.

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, Türkiye, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ile ortaya koyduu 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi çerçevesinde yazlmc saysn artrmak için yeni politikalar hayata geçiriyor. Türkiye Açk Kaynak Platformu, 2023te 500 bin yazlmc hedefine ulamaya yönelik olarak Bakan Varankn himayesinde, Biliim Vadisi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Aratrma Kurumu (TÜBTAK) Türkiye Sanayi Sevk ve dare Enstitüsü (TÜSSDE) ortaklnda kuruldu. Platformda; 21 kurucu ve 7 sponsor üye, 90 payda irket, giriimci, STK, üniversite ve topluluk bulunuyor. Platformun yürütücülüünü üstlenen Biliim Vadisi ile yazlm alannda uluslararas yenilikçi öretim modeliyle dikkat çeken Ecole 42 arasnda, mart aynda anlama imzaland. Anlama kapsamannda, Kocaeli Biliim Vadisi ve stanbul Vadistanbulda 2 yazlm okulu açlmas kararlatrld.

7/24 ESASLI ÜCRETSZ ETM

ki yazlm okulu, Ecole 42nin küresel ana katlan Türkiyeden ilk örnekler olacak. stanbul Kalknma Ajans (STKA) ile Dou Marmara Kalknma Ajansnn (MARKA) ortak güdümlü proje destei, Evyap ve Gebze Ticaret Odasnn katklaryla kurulan bu okullar, 7 gün 24 saat açk kalacak ve ücretsiz eitim verecek.

Bakan Varank, sosyal medya hesabndan yapt paylamda, yazlm okullar için bavurularn baladn açklad. Varank, Beklenen gün geldi! 42 stanbul ve 42 Kocaeliye bavurular balad. 750 bilgisayar kapasiteli yazlmc okullarmz Covid-19 önlemleri dorultusunda açyoruz. Yeni nesil kodlama yolculuu balyor dedi.

UZMANLIK STEYEN ALANLAR

42 müfredatnda ilk olarak örenciler, temel programlama kavramlarn ve C dilinin temellerini öreniyor. UNIX, grafik programlama ve web programlamaya balayan örenciler için müfredat derinleiyor. Örenciler, sonraki aamalarda Nesne Yönelimli Programlama, Mobil, levsel Programlama, Web Güvenlii, Tersine Mühendislik, Kötü Amaçl Kod, çekirdek Programlama, A Programlama, Yapay Zeka, 3B gibi uzmanlk isteyen alanlarda çalmalar yapabiliyor. Yazlm eitimi konusunda paradigma deiimi salamas beklenen bu okullarn, Türkiyenin yazlmc potansiyelini üst seviyelere çkararak bu alandaki uluslararas rekabet gücünü artrmas hedefleniyor. Ecole 42 okullar, birbirinden örenmeye dayal eitim model ile katlmclarn eletirel düünme, takm çalmas ve iletiim becerilerinin gelitirilmesini hedefliyor. Ayrca bir ekip de müfredata rehberlik ediyor ve okulun sorunsuz çalmasn salyor. Yazlmc olmak veya kodlama yetkinliklerini gelitirmek isteyen 18 ya üzerindeki herkes, www.42istanbul.com.tr ile www.42kocaeli.com.tr adresleri üzerinden bavuru yapabilecek. Web sitelerinden yaplacak ön kayt sonras çevrim içi testi geçenler okulun tanma toplantsna davet edilecek. Temmuzda balayacak 4 haftalk ön eitimi baar ile tamamlayanlarn kesin kayd yaplacak.

Ana Sayfaya Git