Yemek için her gün 2 kilometre yürüyorlar

DİYARBAKIR'ın Ergani ilçesinde Fen Lisesi öğrencileri her gün öğle yemeği yemek için, 1 kilometrelik yolu yürüyerek Mola Gurani İmam Hatip Lisesi'ne gidiyor. 1 kilometre gidiş, 1 kilometre dönüş olmak üzere her gün 2 kilometre yürüyen 180 öğrenci, kendi okullarında yemekhane yapılmasını istedi.

Haberler 11.12.2017 - 08:48 Son Güncelleme : 11.12.2017 - 09:32

Ergani Fen Lisesinde eitim gören 180 örenci, öle yemei için her gün 1 kilometre uzaklktaki Molla Gurani mam Hatip Lisesine ait pansiyona giderek yemek yiyor. Yaklak 1 kilometre yürüyen ve yemek sonras ayn yolu tekrar geri yürümek zorunda kalan 180 örenci, eitim gördükleri okulun yemekhanesinin onarlarak yeniden hizmete açlmasn istedi. Okul yönetiminden çekindikleri için isimlerini vermek istemeyen örenciler, sabah erken saatlerinde eitime baladklarn ve ölen yemei için de gidi-dönü olmak üzere her gün 2 kilometre yürümek zorunda kaldklarn belirterek, unlar anlatt:

YEMEK çN YÜRÜYORLAR

Sabahn köründe kalkp eitim görüyoruz, ölen yemei geldii zaman yola çkp yürümeye balyoruz. Yemeimizi yedikten sonra tekrar snflarmza geri dönüyoruz. K aylarnda yamur yad zaman ne olacaz? imdiden bir çok örenci arkadamz souk k günlerinde ya da yal günlerde gitmeyeceini söylüyor. Bu günlerde bile gitmeyenler var. 2 kilometre yürüyü yoruyor. Akam eitim bittiinde tekrar yola çkp Molla Gurani mam Hatip Lisesi pansiyonunda kalyoruz. Yetkililer okulumuzun yemekhanesini onarsnlar. Bu okulda yemekhane yapsnlar ve bizi bu eziyetten kurtarsnlar.

ÖRENC VE VEL SYANI

Örenci velilerinden Ahmet Kaya, çocuklarmz her gün gidi-geli 2 kilometre yol yürüdüklerini belirterek, öyle konutu:

Önümüz k. Yarn yamur, kar yaacak. çocuklarmz nasl gidecek? Allah korusun hasta olacak, kim bakacak onlara? Okulun yemekhanesini onarsnlar ya da oraya servis arac çkarsnlar. çocuklarmz çok madurlar. Kaymakam bey ya da yetkililer çözüm bulsun.

OKULUN FZK KOULLARI

lçe Milli Eitim Müdürü Ahmet Atabey da, okulun fiziki artlar nedeniyle yemekhaneyi ykmak zorunda kaldklarn belirterek, Okulumuzun yemekhanesini fiziki arlar nedeniyle ykmak zorunda kaldk. Örencilerimizin madur olduunu biliyoruz. K aynda yannda bulunan yatl ilköretim bölge okulunun yemekhanesine servisle göndereceiz. Örencilerimiz bu k aynda yürümeyecek diye konutu.

Ana Sayfaya Git