Yeni bir dönem!

TÜRKİYE’DE ilk kez Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından uygulanan üniversiteye yerleştirmedeki yeni ve özgün model ApplyBAU’da ilk dönem sonuçları açıklandı. Yüzlerce aday öğrenci sınav sonuçlarından önce kişisel özellikleri, yetenekleri, projeleri, istekleri ve en önemlisi hayalleri ile üniversiteli olmak için burs hakkı kazandı.

Haberler 14.03.2018 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede her yl yüz binlerce aday örenci girdikleri snav maratonunu baarl bir ekilde bitirerek üniversiteli olmay hedefliyor. Adaylar snav sonuçlarna göre okuyabilecekleri bölümleri seçiyor, diledikleri bölüme puan yetmeyen adaylar ise puanna uygun bölümleri seçerek hayallerinde olmayan meslekleri yapmak zorunda kalabiliyor. Dünyann önde gelen birçok üniversitesinde Bavuru-Kabul modeli ile sürdürülen ve Türkiyede de ilk kez Bahçeehir Üniversitesi tarafndan uygulanan ApplyBAU ile üniversite adaylar, kiisel özellikleri, yetenekleri, projeleri, istekleri ve en önemlisi hayalleri ile üniversitenin kaplarn aralyor. ApplyBAU ile örenciler, üniversite snavnda aldklar puanlardan bamsz olarak hayalindeki bölüme burs kazanma ans yakalyor.

APPLYBAUYA 81 LDEN BAVURU

Be yldr örencilere burs imkan salayan ApplyBAU, bugüne kadar 2 milyon adaya ulat. Bugün açklanan 2018 ylnn ilk dönem sonuçlarna göre; Türkiyenin 81 farkl ilinden, 5 bin 850 aday örenci ApplyBAUya bavuru yapt. Geçen yla oranla yüzde 40 orannda daha fazla örenciye ulaan ApplyBAU, bu yl rekor seviyeye yükseldi. 21 Kasm 2017 28 ubat 2018 tarihleri arasnda üniversitenin internet adresindeki bavurularn tamamlayan aday örenciler ise merkezi yerletirme ile burs aldklar bölüme yerleecekleri günü beklemeye balad.

BU YIL MÜLAKATLARA DÜNYASINDAN SMLER DE KATILACAK

Uygulamaya baland 2013 ylndan bu yana aday örencilerin yetenekleri ve istekleri dorultusunda hayallerindeki meslee kavumak için bavurduu ApplyBAU sisteminde, bavurular akademisyenlerden oluan komisyon tarafndan deerlendiriliyordu. Bu yl akademisyenlerin yan sra deerlendirmeye i dünyasnn sektördeki baarl isimleri de katlacak. Böylece örenciler hayallerindeki meslekleri gerçekletiren deneyimli isimlerle bir araya gelme frsat yakalayarak, profesyonel anlamda kariyer bilinçlerinin gelimesine de katk salam olacaklar.

ÜNVERSTE ÖRENCLER DE BAVURUYOR

Türkiyenin üniversite yerletirmede yeni modeli olan ApplyBAUya hali hazrda herhangi bir üniversitede herhangi bir bölümde okuyan yüzlerce örenci de hayalindeki meslee ulamak için bavuruyor. Okuduu bölümden memnun olmayan ya da hayalindeki meslei yapmak için gerekli bölümde okuyamayan yüzlerce üniversite örencisi hayallerindeki meslee kavumak için ApplyBAUya bavuruyor.

KNC DÖNEM BAVURULARI BALADI

Her yl iki ana dönem ve bir de tercih döneminde bavuru kabul eden ApplyBAUda ilk dönem sonuçlarnn açklanmasnn ardndan ikinci dönem bavurular da balad. Adaylar üniversitenin web adresinden bavurularn gerçekletirebiliyor.

Ana Sayfaya Git