Yeni eğitim mufredatı tanıtıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakanlık tarafından yenilenen müfredat programının tanıtımı için seminer düzenledi.

Haberler 07.09.2017 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni Eitim ve Öretim Mufredatnn tantm toplants, Balar Halk Eitim Merkezi Toplant Salonunda gerçekletirildi. Seminere, Diyarbakr l Milli Eitim Müdürümü Hasan Aslan, il milli eitim müdür yardmclar, 17 ilçe milli eitim müdürü, il milli eitim ube müdürleri, il zümre bakanlar ve formatör öretmenler katld.

Aslan, katlmclara hitap ederek 2005 ylnda da bir müfredat deiiklinin yapldn hatrlatt. Aslan, o müfredatn tam olarak tantlamad için, müfettilerin bile anlamakta zorluk çektii için müfredat deiikliinin bir ayann havada kaldna dikkat çekti. Aslan öyle dedi;

YEN ETM YILI

Ama imdi Bakanlmzn Talim ve Terbiye Kurulunun himayelerinde yeni hazrlanan müfredat bütün illerimizde, ilçelerimizde, köylerimize varncaya kadar formatör öretmenlerimiz tarafndan bütün öretmenlerimize anlatacaklar. lçe Milli Eitim müdürlerimiz ve okul müdürlerimiz bu konuyu özellikle takip edecekler. Mesaiyi doldurmak için deil, bütün öretmenlerimiz yeni müfredat bu süre içerisinde en iyi ekilde anlam olacaklar. Bilgi çok hzl deitii için bu deiiklie bizim de ayak uydurmamz lazm. Bu anlamda Bakanlmzda da çok büyük deiiklikler ve yenilikler oluyor.

OKULLARDAK ZLENM

Milli Eitim Bakanlnn Türkiyenin en önemli bakanl olduunu söyleyen Aslan, baz okul ziyaretlerimde edindii izlenimi aktararak, 20-30 yllk öretmenlerin hl eski alkanlklaryla eitim-öretime devam ettiinin altn çizdi. Aslan, Siz ortaya hangi müfredat, hangi yenilii koyarsanz koyun ksmen de olsa baz öretmenlerimiz alkanlklarndan vazgeçmiyorlar. Öretmenlerimiz kendi alkanlklaryla deil, deien bilgiye ayak uydurmak için formatör öretmenler, okul müdürleri, ilçe milli eitim müdürleri bütün gücüyle çalmalarn sürdüreceklerdir. Bizzat bizler de bunu sk bir ekilde takip edeceiz. Hiç kimse bu yeni müfredatn anlalmas ve anlatlmasn konusunu zerre miktar kadar hafife almayacak. Bu müfredat ilden en ücra köye kadar bütün öretmenlerimize anlatlacaktr ve uygulamas da salkl bir ekilde sürdürülecektir.diye konutu.

Aslann konumasnn ardndan Yenilik ve Eitim Teknolojileri Genel Müdürlüü dari ve Mali ler Daire Bakan Eyüp Tanyldz tarafndan Yenilenen Eitim Programlarna ilikin bir sunum gerçekletirildi.

Ana Sayfaya Git