Yeni kazanç kapısı: Espor

Espor sadece spor değil, aynı zamanda teknolojik gelişim, eğitim, istihdam, iş fırsatı ve büyük kazançlar demek. Türkiye’de ciddi potansiyeli olan bu alana oyunlarının geliştirilmesi amacıyla üniversiteler yatırım yapmaya başladı.

Haberler 18.03.2018 - 23:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Badöndürücü teknolojik gelimelerin açt yeni kazanç kaplarndan biri de espor. 2000li yllarn banda düzenlenen espor turnuvalar milyonlarca kiiyi ekranlarn bana balad gibi, bu alana ilgi duyan jenerasyon için büyük paralarn kazanld bir sektör haline geldi. Derin Ekonomi dergisi, Mart saysnda espordaki gelimeleri Espor futbola rakip balyla sayfalarna tad. Derginin editörü Mehmet Ali Doann kaleme ald dosyada; bu daln son gelimeleri, Ocakta balayan espor turnuvalar uzman yorumlar eliinde sunuluyor. Bayilerde bulabileceiniz Derin Ekonomi dergisinin espor dosyasndan baz bölümleri sizin için derledik.

FUTBOL KADAR POPÜLER

Espor, dünya çapnda neredeyse futbol kadar ilgi görecek bir popülariteye ulat. 700 milyon dolar civarnda olan dünya espor pazarnn ekonomik büyüklüünün 2020de 9 milyar dolara ulaaca öngörülüyor. Böylesi cezbedici dijital pazarda yer almak için Türkiyede de kayda deer çalmalar var. Gençlik ve Spor Bakanl, bunun için sporcu lisans veriyor. Resmi lig ve turnuvalarda oyun oynayarak hayatlarn kazanan profesyonel takmlar ve oyuncular gün geçtikçe çoalyor.

MLYONLARIN GELECEK UMUDU

Beinci yln geride brakan resmi lig, League of Legends ise gelecek umutlarn besliyor. Birbirinden iddial takmlar, üniversiteleri ve dünya devi firmalar yanlarna alarak yarmaya balad. Kyasya rekabet, yeni seyirci kitlelerini peinden sürüklemeye balad. Potansiyel pazar imdiden olumu durumda. çünkü esporun sektörel gelirinin içerisinde, teknolojik yeniliklerle oluan etkiler dnda; yayn haklar, reklam, sponsorluk, forma ve t-short gibi ürünler ve bilet sat gibi kaynaklar bulunuyor.

Ana Sayfaya Git