Yeni müfredatta terör örgütleri dersi olacak

Yeni müfredatta öğrenciler özel terör örgütlerini tanıtıcı ders geliyor. Güncellenen programda 15 Temmuz’a yer verilecek. FETÖ’nün amaçlarıyla 17-25 Aralık’ta ve 15 Temmuz’daki rolleri ele alınacak

Haberler 19.07.2017 - 15:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni müfredatta örenciler özel terör örgütlerini tantc ders geliyor. Güncellenen programda 15 Temmuza yer verilecek. FETÖnün amaçlaryla 17-25 Aralkta ve 15 Temmuzdaki rolleri ele alnacak. PKK, DEA gibi terör örgütlerinin ortaya çk sebepleriyle terörü önlemeye yönelik tedbirler de müfredatta yer alacak.

Mill Eitim Bakan smet Ylmaz, güncellenen öretim programlarnn tantmna ilikin yapt toplantda yeni müfredatta FETÖ, PKK ve DEA kavramlarnn yer alacan açklad. Bakan Ylmaz, bu sene 1, 5 ve 9uncu snflarda uygulanacak, 2018-2019 eitim-öretim ylnda ise bütün snflar için geçerli olacak müfredatn detaylarn açklad. Ylmaz, ilkokul ve ortaokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, mam Hatip liselerinde 10 olmak üzere toplam 51 ayr müfredat; snflar esas alndnda ise 176 müfredatn yenilendiini söyledi. Bakan Ylmaz, yaplan saha çalmalar ve anketlerle 100 bine yakn öretmen ve velinin katld müfredatta deiiklikleri öyle açklad:

15 TEMMUZ GERçE

Güncellenen programda 15 Temmuza yer vereceiz. 4-5-6-7. snflarda 15 Temmuz Mill Birlik Gününün ele alnmasn isteyeceiz. Türkçe dersinde de 15 Temmuz konusu ilenecek. FETÖnün amaçlaryla 17-25 Aralkta ve 15 Temmuzdaki rolleri ele alnacak. 28 ubat müdahalesi, 27 Nisan e- Muhtras ve 15 Temmuz darbe kalkmas bunlarn etkilerine deinilmesini istiyoruz. PKK, DEA gibi terör örgütlerinin ortaya çk sebepleriyle terörü önlemeye yönelik tedbirler de müfredatta yer alacak.

TELESKOP TASARLANACAK

Fen bilimleri dersinde, örencilerde merak uyandracak konulara arlk verildi. Fen bilimleri elenceli ekilde hayatla iliki kurularak aktarlacak. Fen ve mühendislik konular altnda bütün snf düzeyleri sonunda uygulamal bilim ünitesi eklendi. Okul ortamnda yaplan ürünlerin sergilendii Bilim enlikleri düzenlenecek. Örencilerin mühendislik ve tasarm becerilerini gelitirmek amacyla bir dinamometre ve bir teleskop tasarlamas istenecek. Geri dönüümün fark edilmesi hedeflendi. Evlerde elektrik kullanmna özen gösterilmesi salanacak.

SOSYAL MEDYA DERS

Biliim teknolojileri ve yazlm dersinde öretim programlar güncellendi. Güncellenen programla örencilerin algoritma ve programlama eitimlerine daha fazla zaman ayrmalar saland. Dijital ortamlardan yaplan paylamlarn kalc olduu, örencilerin bu paylamlar kendilerine bir iz braktklarn anlamalar ve paylamlarnda dikkatli olmalarna yönelik farkndalk kazanmalar salanacak.

çOCUKLARA KORUNMA DERS

Hayat bilgisi dersinde 1-3. snflarda ünite adlar, örencilerin ilgisi çekilecek ekilde deitirildi. Ben ve Okulum olan ünite ismi Okulumuzda Hayat, Ailem ve Evim ismi; Evimizde Hayat, Salkl Hayat, Doada Hayat eklinde güncellendi. Atatürkün hayat, doum yeri, anne ve babasnn ad, ölüm yeri ve Antkabir ile ilgili bilgilendirme yaplmas amaçland. Güne, ay ve yldzlarn gözlenmesi saland. Atatürkün çocukluunu aratrmas, Atatürkün de bir zamanlar kendisi gibi çocuk olduunu fark etmesi ve özdei kurmas amaçland.

BEDEN ETM VE SPOR

Beden eitimi dersinin ismi Beden Eitimi ve Spor olarak güncellendi. Engelli kavramna farkndalk oluturulmas, doping, obezite, i sal ve güvenlii kazanm da eklendi. Bilinçsiz spor yapmnn sala zararlar, madde bamllnn sporcular üzerindeki olumsuz etkilerine yer verildi.

YOUNLATIRILMI NGLZCE ETM

Bakan Ylmaz, bu yl pilot okullarda younlatrlm ngilizce eitimi verileceini söyledi. Pilot illerden balayarak yaygnlatracaklarn kaydeden Ylmaz Bütün okullara yaygnlanca bizim ngilizce öretmenine ihtiyacmz olacak. ngilizce eitim veren kurs ve okullarla i birlii yaplmas lazm. Pilot illerden alnacak sonuca göre de toplam 15 saat yabanc dil eitimi verilecek. Uygulama yapacak 681 okul ve 120 bine yakn örenci var dedi.

Bakan Ylmaz, tartlan Darwin teorisi hakknda unlar söyledi: Örencilerin seviyelerine uygun olarak kuramlara yer verilmektedir. Evrim terorisi kavram setinde yer alan mutasyon, adaptasyon biyoloji konusunda yer alyor. Evrensel biyoloji üst düzey öretim kurumu olan üniversitelere braklmtr...

Atatürkün ilke ve inklaplarnn müfredatta yer almayaca konusunda çkan tartmalara ise Bakan Ylmaz unlar söyledi: nklap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde Gazi Mustafa Kemalin eitim ve askerlik hayat, çanakkaledeki faaliyetleri, Misak-i Mill kararlar üzerinde duruldu, diplomatik baarlar, Lozan Bar antlamas, Atatürk ilkeleri ve inklaplar yer ald. imdi sorar hangi konu eksik kald ya da çkarld...

KANAK; türkiyegazetesi

Ana Sayfaya Git