Yeni üniversiteler kuruluyor

Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu. Tasarıyla ikisi vakıf olmak üzere 15 üniversite kuruluyor.

Haberler 21.04.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul, Gazi, Karadeniz Teknik, nönü, Selçuk ve Erciyes üniversitelerinin baz bölümleri, yeni kurulacak üniversitelere balanyor. stanbulda Tuna, zmirde Tnaztepe adyla iki vakf üniversitesi açlyor. Belirtilen artlardaki vakf üniversitelerindeki personelin gelir vergisi kesintisi, bu üniversitelerin eitim, öretim, aratrma, yatrm harcamalar için kullanlacak. YÖK, vakf üniversitelerinin yurt d mali ve finansal ilikilerinin denetimini, ilgili kamu kurum ve kurulularndan talep edebilecek

- yeri açabilecekler

Özel Öretim Kurumlar Kanunu kapsamnda faaliyet gösteren kurumlarda, bakanlkça belirlenen programlar baaryla tamamlayanlar, kurs bitirme belgeleriyle tamamladklar programlara ilikin i yerlerinde çalabilecek, i yeri açabilecek, baka bir meslek belgesi aranmayacak.

Bu kanun kapsamnda faaliyet gösteren çeitli kurslar, kurumlarnda öretim faaliyetlerinin yannda, programlarnn içeriine uygun, eitim personeli ve kursiyerlerin katlmyla bedeli karl mal ve hizmet üretiminde bulunabilecek.

Ana Sayfaya Git