Yeni üniversitelerde diploma!

YÖK: "Yasa teklifindeki ilgili madde ile; mezuniyet belgeleri ve diplomalar öğrencilerimiz istediği takdirde kayıt olduğu üniversite yani halen öğrencisi olduğu üniversite adına düzenlenecektir"

Haberler 02.05.2018 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YÖK, baz üniversitelerin bölünerek kurulacak yeni üniversitelerde mezuniyet belgeleri ve diplomalarn örenciler istedii takdirde halen örencisi olduu üniversite adna düzenleneceini açklad.

Yükseköretim Kurulundan (YÖK) yaplan açklamada, baz üniversitelerin bölünerek yeni üniversiteler kurulmasna ilikin yasa tasars ile ilgili alnacak diplomalar konusunda örencilerin girdii üniversitenin deil, mezun olacaklar yeni kurulacak üniversitenin diplomasn alacaklarna dair gerçek d ve kamuoyunu yanltc iddialarda bulunulduu vurguland.

BTRLEN OKUL DPLOMASI

Açklamada, Yasa teklifindeki ilgili madde ile; mezuniyet belgeleri ve diplomalar örencilerimiz istedii takdirde kayt olduu üniversite, yani halen örencisi olduu Üniversite adna düzenlenecektir. Bu konu yasa ile güvence altna alnmaktadr ve bu hususta herhangi bir üphe bulunmamaktadr. Nitekim yakn tarihte, bir büyük üniversitemiz ile ilgili böyle bir uygulama sorunsuz ekilde gerçekletirilmi olup hiç bir ikayete konu olmamtr ifadesi kullanld.

Ana Sayfaya Git