Yenişehir HEM GSK, bölge birincisi!

Yenişehir Halk Eğitim Merkezi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu kulüplerarası büyükler halk oyunları müsabakalarında Bölge Birincisi oldu.

Haberler 09.05.2017 - 07:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni Mahalle Kapal Spor Salonunda gerçekleen müsabakalara 8 ilden 41 spor kulübü katld. Halk oyunlar ekiplerinin yöresel oyunlarn profesyonel bir ekilde sergiledii Halkoyunlar grup yarmasnda Yeniehir Halk Eitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Halkoyunu ekibi, Büyükler Kategorisi Geleneksel Düzenlemesiz ve Geleneksel Düzenlemeli olmak üzere iki ayr kategoride Bölge Birincisi oldu.

BÖLGE BRNCS

Üç gün süren müsabakalarda baar salayan ekibini kutlayan Yeniehir Halk Eitim Merkezi Müdürü Mehmet Nurullah Öncü, Halkoyunlarnn bu yöreyi sevmenin, memleketi sevmenin, insanlar tanmamn bir anahtar olduunu, yaplan iin gençleri toplumda öne çkaracak ve sosyalletirecek bir faaliyet olduunu vurgulayarak, bu yörenin yaam biçiminin, sevincinin, hüznünün, oyunlarn her bir figüründe ifade edildiini belirtti.

YÖRENN KÜLTÜRÜ

Sporcular tebrik eden Yeniehir HEM Müdürü Öncü Bu yörenin kültürünü, duygularn, yaam biçimini ve insann kalitesini sahnede o oyunu oynarken izleyiciye yanstyorsunuz. Eer sahnedeki bu elektrii karnzdaki insana da veriyorsanz baarl oluyorsunuz demektir. Bu i bir kültür taycldr. Bundan dolay bata Antrenörlerimiz Orhan BÖRÜ, Gönül Önder ÖZTÜRK ve siz deerli oyuncularm tebrik ediyorum ve bu iin zorluklarna katlanarak hakettiiniz baarnzn tadn Türkiye Birincilii ile taçlandrmanz diliyorum dedi. Yeniehir Halk Eitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Halkoyunu ekibi, 26-28 Maysta zmirde gerçekletirilecek olan Türkiye Finallerinde Türkiye Birincilii için ter dökecek.

Ana Sayfaya Git