Yeşilay'dan ödül töreni

Yeşilay Cemiyeti'nin 81 İl'de "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışmasının Diyarbakır ayağında dereceye girenler ödülleri törenle verildi.

Haberler 26.03.2017 - 12:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Yeilay Cemiyeti ile Milli Eitim Bakanl arasnda imzalanan protokol kapsamnda 81 lde gerçekletirilen Salkl Nesil Salkl Gelecek yarmasnn Diyarbakr ödül töreni yapld. Yarmaya ilkokul,ortaokul ve lise düzeyinde katlmlar oldu. Görsel ve Edebi dalda birinci çkan eserlere para ve baar belgesi takdim edildi.

Diyarbakr Yeilay ube Bakan Yahya Öger Türkiye Bamllkla Mücadele programnn önemini ve Milli Eitim Bakanl ile yaplan çalmay anlatt. Öger 11 milyon örenciye ulaldn Diyarbakrda da Türkiye bamllkla mücadele program kapsamnda 870 rehber öretmene eitim verildiini ve 150 bine yakn örenciye bugüne kadar ulaldn söyledi.

YELAY MÜCADELES

l Milli Eitim Müdürlüü Hasan Aslan ise Yeilayn çalmalarndan bahsederken her yl yüzbinlerce insann tütün ,alkol ve maddeden dolay ülkemizde vefat ettiini Yeilayn bu alandaki çalmalarnn çok deerli olduunu dile getirdi.

DERECE ALANLAR

l genelinde lkokul edebi dalda Kocaköy Gökçen lkokulundan Yunus Tainer, lkokul görsel dalda yine Gökçen lkokulundan Elif Daman, Ortaokul edebi dalda Bismil Ulutürk Ortaokulundan Yasemin Aydn, Ortaokulu edebi dalda Lice Zümrüt Ferhat Mutlu Ortaokulundan Berfin Dekin, Lisede Edebi Dalda Merkez Yeniehir ilçesindeki Anadolu mam Hatip Lisesinden Adem Turhall, Lise görsel dalda Bismil ilçesindeki Fatih Anadolu Lisesinden Semra Aslan baarl derece aldlar

KAMUDAK DESTEK

Vali Yardmcs Sercan Gökdemir ile Dicle Üniversitesinden bir çok akademisyen, kurum amirleri, STK temsilcileri, Öretmen ve örencilerin katlm gösterdii törende, Yeilay Diyarbakr ubesi TBMM projesi kapsamnda bamllkla mücadele noktasnda destek çkan kamu kurum ve kurulu amirleri ile özel sektör temsilcilerine plaket takdiminde bulundu.

l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan Diyarbakr l Müftüsü Burhan liyen, Halk Sal l Müdürlüü Dr. Fatih Mehmet Aslan, Gençlik Spor l Müdürü Mehmet Demir, l Milli Eitim ube Müdürü Bayram Duman, ve Muharrem Kalendere plaket verildi.

Bilim Sanat Okulu örenci korosunun canl müzik performansyla törene katlanlara çokulu anlar yaatrken, Dicle Üniversitesi Genç Yeilay Kulübünün açt stand da ziyaret eden Vali Yardmcs Sercan Gökdemir, bamllkla mücadele konusunda bilgi ald.

Ana Sayfaya Git