Yetenek rekoru!

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yeşilay’ın işbirliği ile bu yıl 9.’su gerçekleştirilen ‘Sağlıklı nesil sağlıklı gelecek’ projesi kapsamında yapılan yetenek yarışmasında Diyarbakır’ın Bismil ilçesi 16 bin 825 eser ile İstanbul, Ankara, İzmir gibi illeri geride bırakarak Türkiye rekoru kırdı.

Haberler 26.02.2019 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl ve Yeilayn ibirlii ile bu yl 9.su gerçekletirilen Salkl nesil salkl gelecek projesi yetenek yarmasna bavurular da sona gelindi. Görsel kategoride afi, resim, karikatür veya ksa video, edebi kategoride ise kompozisyon, iir, öykü, deneme veya an gibi alanlarda düzenlenen yarmaya bavurular 22 ubat 2019da son buldu. Yarmada 81 il arasndan en çok eser katlmnda bulunan Diyarbakr, 64 bin 683 eser ile Türkiye 1.si oldu. Bismil ilçesi ise hem ilde hem de ilçeler baznda 16 bin 825 eser ile stanbul, Ankara, zmir gibi büyük illeri de geride brakarak Türkiye rekoru krd.

YETENEK REKORU KIRDI

Bavuru saylarnn büyük bir bölümünün Bismilden olduuna dikkat çeken lçe Milli Eitim Müdürü Aydn Ak, baarnn önemli olduunu fakat asl önemli olann bavurmak ve katlmak olduunu söyledi. Ak, çocuklarmzn bu konularda fikir üretmeleri ve kendi geleceklerini ina etmeleri anlamna geliyor. Onlarn geleceini onlardan daha güzel kimse ina edemez. Yarmaya gösterdikleri hassasiyet ve yarmasnn büyümesine olan katklarndan dolay Bismil Milli Eitim Müdürlüü yöneticilerine ve çalanlarna çok teekkür ediyorum. nallah bu yarmaya dahil olup çalma yapan çocuklarmzn hayatna dokunmu oluruz ve inallah onlarn geleceklerinde bir bamllk hikayesi gerçeklemez. Bu yarmann buna vesile olacan düünüyorum. Kendi okullarna gittiklerinde dier arkadalarna etki edeceini düünüyoruz. O yüzden bu yarmay önemsiyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git