Yetenekleri keşfedelim!

Bakan Selçuk: Gençlerimizin yeteneklerinin ortaya çıkmasını önemsiyoruz

Haberler 04.12.2019 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, çocuklarmzn, gençlerimizin sahip olduklar yeteneklerin ortaya çkmasn çok önemsiyoruz ve onlarn kiisel, sosyal geliimlerinin ileri gitmesi için elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz dedi.

Milli Eitim Bakan Selçuk, Bursaya gelerek, valilik ile tarihi belediye binasn ziyaret etti. Bakan Selçuk, ziyaretlerinin ardndan 3 Aralk Dünya Engelliler Günü dolaysyla düzenlenen Sanata Engel Yok etkinliine katld. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezindeki etkinlikte Selçukun yan sra Vali Yakup Canbolat, Büyükehir Belediye Bakan Alinur Akta, AK Parti Bursa l Bakan Ayhan Salman ve Bursa milletvekilleri de yer ald. Örencilerle bir araya geldii etkinlikte Bakan Selçuk, Sayg görme, deer verilme, özgüvenlerini artrma, toplumsal yaama katlma gibi birçok hakkn engelli bireylerimiz için ne kadar önemli olduunu tekrar tekrar anlama frsatna sahibiz. Milli Eitim Bakanl olarak biz, nitelikli eitim ortamlar oluturmaya çalyoruz. Özel eitim okullarmz, meslek odalarmz, okullardaki çocuklarmzn materyallerini, hepsini daha fazla gelitirerek, daha fazla artrarak, katk salamay hedef haline getirdik. Bu balamda çocuklarmzn, gençlerimizin sahip olduklar yeteneklerin ortaya çkmasn çok önemsiyoruz ve onlarn kiisel, sosyal geliimlerinin ileri gitmesi için elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz diye konutu.

SANATA ENGEL YOK, DEMEK çN GELDM

Özel eitime ihtiyac olan örencilere ortam salamann çok önemli olduunu vurgulayan Bakan Selçuk, Açlacak sergiyle örencilerimiz, sanatn eitimle eitimin de sanatla kesitii noktada faaliyetler sergiliyor, renkli bir dünyay bizimle paylayor. Burada 200 eser sergileniyor. Örencilerimiz yeteneklerinin, becerilerinin ne kadar gelimi olduunu ve potansiyellerinin ne kadar yüksek olduunu görebilmemiz için bize imkan salyor. Öretmenlerimiz, sadece örencilerin bu yeteneklerini gelitirme konusunda destek olmuyorlar, göz bebeklerine bakarak, gülümseyerek, onlar cesaretlendirmeye çalyor. Bu sebeple öretmenlerimizin özel bir teekkürü hak ettiini düünüyorum. Özellikle bu çocuklarmzn annelerine de çok teekkür ediyorum; çünkü onlarn çabas, onlarn kucaklay, scakl olmasa bu çocuklarmz geliemeyecek ve içlerindeki potansiyeli aça çkaramayacak. Annelerin cesareti ve desteiyle öretmenlerin beraberliiyle bu çocuklarn gözlerindeki prlty hep beraber görme imkanmz artyor. Bu çalmalara katksn esirgemeyen herkese teekkür ediyorum. Özellikle buraya gelmemin nedeni, Sanata engel yok demeyi sizlerle birlikte haykrmak için dedi.

Ana Sayfaya Git