Yetenekli çocuklar aranıyor

Şırnak'ta Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında ilkokul 3. sınıfta eğitim gören 11 bin 700 öğrenci testlerden geçiriliyor.

Haberler 11.05.2018 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakta Gençlik ve Spor Bakanl ve Milli Eitim Bakanl ibirlii ile balatlan Türkiye Sportif Yetenek Taramas ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamnda ilkokul 3. snfta okuyan 11 bin 700 örenci taramadan geçiriliyor.

Türkiye genelinde 1 milyon 200 bin örencinin testlerden geçecei yetenek taramas için rnakta da Gençlik Merkezi spor salonunda çalma balatld. çeitli parkurlarda testlerden geçten örencilerin uzman öretmenler tarafndan ölçümleri yaplyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Lokman Ekinci, kentte yetenekli çocuklar olduunu, yeteneklerin kefedilmesi adna projenin çok anlaml ve yerinde olduunu söyledi.

rnakta tesadüfen öretmeni tarafndan kefedilen ve halterde büyük baarlar kazanan sporcumuz Hurit Atak gibi yeteneklerimiz var. Bu yetenekleri küçüklükten kefetmek adna bu projeyi önemsiyoruz. çok yetenekli gencimiz, örencimiz var. Projenin önümüzdeki yllarda sporun çehresini deitireceine inanyoruz. diyen Ekinci, il genelinde 11 bin 700 örencinin testlerden geçeceini aktard.

YETENEKL ÖRENCLER

Projenin l Koordinatörü Veysi Üstek de 2 günde yaklak 500 örencinin taramadan geçtiini belirterek öyle devam etti:

Örenciler öncelikle boy, kilo, esneklik, kulaç uzunluu, sçrama, pençe kuvveti, geriye top frlatma, çeviklik ve 20 metre sürat parkurlarndan geçiyorlar. Verileri Ankaraya bilim kuruluna göndereceiz. Onlarn testleri sonucuna göre ald kararla yetenekli bulunan örenciler belirlenecek. Bu örencilerin hangi brana yönlendirecei karar verilecek. Bundan sonra spor merkezlerimizde temel spor eitimleri verilerek bir üst seviyeye Türkiye Olimpiyat Hazrlk Merkezlerinde daha uzman öreticiler tarafndan eitim alacaklar.

Testlerin ilçelerde de yaplacana iaret eden Üstek, eitim dönemi sonuna kadar 3 snf örencisi 11 bin 700 çocuun taramasnn bitirilmesini hedeflediklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git