Yetimler Vakfından Uganda'daki yoksullara yardım eli

Yetimler Vakfınca Uganda'daki yoksul Müslümanlara et ve giyim yardımında bulunuldu, bağışlarla yaptırılan caminin açılışı gerçekleştirildi

Haberler 15.07.2018 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yetim Öksüz ve Kimsesiz çocuklarla Yardmlama Dayanma ve Eitim Vakf (Yetimler Vakf), Ugandadaki yoksul Müslümanlara yardm eli uzatt.

Merkezi Diyarbakrda bulunan Yetimler Vakf, Ugandada yapt yardmlarla da yoksul Müslümanlarn yüzünü güldürdü.

Vakfn Genel Bakan Fikri Karavil, Ugandann Kamuli kentine 175 kilometre uzaklktaki Kikveri köyünde, hayrsever Abdullah ve ei Leyla Ylmazn balaryla yaplan 300 kiilik eyh Said Camisinin açln gerçekletirdiklerini belirtti. Karavil, açlta 24 kiilik Hristiyan ailenin Müslüman olmasna da tanklk ettiklerini bildirdi.

Kamuli kentine 183 kilometre uzaklktaki Entalike köyünde ise su sknts yaayan Müslümanlarn su ihtiyacn karlamak amacyla yaptrlacak su kuyusu çalmalarn balattklarn aktaran Karavil, buradaki öksüz ve yetimlere giyim, ihtiyaç sahiplerine ise maddi yardmda bulunduklarn kaydetti.

Karavil, yetim çocuklar sünnet ettirdiklerini vurgulayarak, hayrseverlerin balad adak ve akika kurbanlarn keserek bakent Kampaladaki Kamuli Müslüman okulunda eitim gören örenciler ile ihtiyaç sahiplerine et yardmnda bulunduklarn aktard.

Türkiyede olduu gibi yurt dnda da Müslümanlara yönelik yardmlarn sürdürdüklerini belirten Karavil, Ugandal Müslümanlara yardm yapmann sevincini yaadklarn dile getirdi.

Ugandadaki yoksullara yardm eli

Karavil, unlar kaydetti:

Ugandada mescit ina ettik. Müslüman kardelerimiz dini eitimlerini mescitte almaya balayacaklar. Allah, mescidin yaplmasnda bizlere yardmc olan Abdullah ve ei Leyla Ylmazn hayrn kabul etsin. Bakent Kampalada bulunan okulda örenciler ve fakir aileler için büyükba hayvan kestik. Bu vesileyle birkaç gün de olsa buradaki fakirler ile örencilerin krmz et ihtiyac giderilmi oldu.

Karavil, Ugandadaki Müslüman halkn çok kötü artlarda yaamlarn sürdürdüklerini dile getirerek, unlar söyledi:

Sünnet organizasyonunu gerçekletirmemizin en önemli nedenlerinden biri, ailelerin çocuklarn sünnet ettirme imkannn hiç olmamasdr. Aileler çocuklarn sünnet ettirecek para dahi bulamyor. Bu sebeple Müslümanlarn buradaki kardelerini unutmamas gerekiyor. Ayrca su sknts çeken kardelerimiz için de su kuyusu açmak için ilk kazmamz vurduk, inallah en ksa zamanda buradaki kardelerimiz için su kuyusu da açlacaktr.

Ana Sayfaya Git