Yetimler Vakfı, 300 yetim öğrenciye tablet dağıttı

Yurtiçinde ve yurtdışında yetimlere yönelik yardım çalışmaları yürüten Yetimler Vakfı, pandemi dolayısıyla uzaktan eğitim gören 300 yetim öğrencinin tablet ihtiyacını karşıladı.

Haberler 31.10.2020 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm dünyay etkisi altna alan Coronavirus salgnna kar Türkiyede 16 Marttan bu yana yüzyüze eitime ara verilerek uzaktan eitime geçildi. nternet üzerinden eitimin salanmasyla evlerinde akll telefon, tablet veya bilgisayar olmayan birçok örenci sknt yayor.

Bata Mill Eitim Bakanl olmak üzere birçok kurum ve kurulu, örencilerin tablet ihtiyaçlarn karlamak üzere çalmalar balatrken Yetimler Vakf da bu yönde bir kampanya balatt.

Yürütülen kampanyaya ilikin açklamalarda bulunan Yetimler Vakf stiare Kurulu Üyesi M. Ali Aysu, Bilindii gibi Yetimler Vakf, tüm yetimlerin maddi ve manevi ihtiyaçlarn karlamak üzere kurulmu bir vakftr. Özellikle u anda yaadmz pandemi sürecinde okullarn kapal olmas nedeniyle eitim ve öretime ancak internet ortamnda ulalabiliyor. dedi.

YETMLERMZN ETMDEN MAHRUM KALMAMALARI çN KAMPANYA BALATTIK

Tablet ihtiyac olan yetim örencilerin Yetimler Vakfna bu yönde talepte bulunduklarn dile getiren Aysu, Malum olduu üzere yetimlerimizin geneli maddi skntlar yaadklarndan dolay internete balanabilmek için evlerinde bir tablet veya bilgisayar yok. Bize bu yönde talepler geldi. Birçok yetim çocuumuz bizi arayp biz internetten derslerimizi takip edemiyoruz, arkadalarmzdan geri kaldk eklinde bilgilendirmeleri oldu. Biz de Yetimler Vakf olarak bu çocuklarmzn eitimden mahrum kalmamalar için bir kampanya balattk. ifadelerini kulland.

Balatlan kampanyaya hayrseverlerin duyarsz kalmadn ifade eden Aysu, Hayrseverlerimiz yetim çocuklarmza aldklar tabletlerle kampanyamza destekte bulundular. Biz de buna arac olduk ve yaklak olarak 300 adet tableti yetim çocuklarmza dattk. eklinde konutu.

YETMLER VAKFI OLARAK BUGÜN OLDUU GB YARIN DA YETMLERMZN YANINDA OLACAIZ

Aysu, Yüzlerindeki sevinci hayrseverlerimizle de paylamak istedik. Bununla ilgili olarak gerek basnda gerek sosyal medyada haberler yaynladk. Rabbim hayrsever olan tüm kardelerimizden raz olsun, onlar Peygambere komu eylesin. Rabbim bize de yetimlerle hayrseverler arasnda köprü olmay her daim nasip eylesin. nallah Yetimler Vakf olarak bugün olduu gibi yarn da yetimlerimizin yannda olacak onlarn maddi ve manevi ihtiyaçlarn karlamak için elimizden geleni yapacaz. dedi.

Ana Sayfaya Git