YGS’de son viraj!

Üniversiteli olma yolunda ilk basamak, 12 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınavsız geçişin kalkmasıyla birlikte bu yıl YGS’ye başvuru sayısında geçen yıla oranla 87 bin 339 kişilik bir artış söz konusu.

Haberler 08.03.2017 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeni, 12 Mart 2017 Pazar günü gerçekletirilecek YGS öncesinde son hatrlatmalarda bulundu.

ÖSYM sitesinde adaylar için YGS Snav Giri Belgelerinin yaynlandn hatrlatan Tözeni, adaylarn snava giderken giri belgelerinin çktlar ile geçerli bir kimlik belgesini (nüfus cüzdan, pasaport) yannda bulundurmalar gerektiini söyledi.

Fotoraflar eski olmamal!

Bu yln en çok merak edilen konulardan birinin de yeni kimlik belgeleri olduunu belirten Tözeni, adaylarn var olan kimlik belgelerinde snav görevlilerin tanyabilecekleri ekilde çok eski olmayan fotoraflarnn olmas gerektiini kaydetti.

Trafii düünerek yola çkn!

Bu yl yaplan önemli deiikliklerden birinin de adaylarn snav balamadan 15 dakika öncesinde snav binalarna alnmayaca olduunu hatrlatan Tözeni, adaylarn snava girecei yerde 1 saat öncesinde olmalarnda yarar olduunu söyledi. Tözeni özellikle büyükehirlerde trafii de düünürsek bir gün öncesinde snav yerlerini görmeye gitmelerinin de adaylarda kaygy azaltacan belirtti.

150 ve 180 barajna dikkat!

Bu yl açklanan saylara göre YGS ye bavuran örenci saysnn 2 milyon 265 bin 902, 2016 ya göre 87 bin 339 kiilik bir art olduunu ifade eden Tözeni, adaylarn YGS barajn geçmek için 150 puan almalar gerektiini dile getirerek unlar söyledi:

150 barajn geçen örenciler 2 yllk ön lisans programlarn tercih edebilecekler. YGS de 180 barajn geçen örenciler LYSlere girme hakkna sahip olacaklar. Ayrca ilgili puan türünde 180 barajn geçen adaylar YGS ile örenci alan 4 yllk lisans programlarn da tercih etme hakkna sahip olacaklar.

Puan türü deiikliklerine dikkat!

Bu ylki deiiklerden birinin de önceki yllarda YGS ile örenci alan bölümlerde yaplan puan türü deiiklikleri olduunu kaydeden Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeni, lahiyat bölümleri YGS-5ten TS-1e; Bilgisayar ve Öretim Teknolojileri Öretmenlii YGS-1den MF-1e; Beden Eitimi ve Spor Öretmenlii YGS-6dan TM-2ye; Kimya Öretmenlii YGS-2den MF-3e; Okul Öncesi Öretmenlii YGS-5ten TS-1e; Özel Eitim Öretmenlii YGS-4ten TS-1 puan türüne geçtiini söyledi.

Bol soru çözün ama kendinizi yormayn!

Bu bölümleri düünen adaylarn YGSden sonra ilgili puan türlerinde LYSlere girip tercih yapabilmek için 180 barajn geçmeleri gerekmekte diyen Tözeni, u tavsiyelerde bulundu:

YGSye sayl günler kala yeni konular örenmek yerine bildiiniz konular üzerinden çalmalarnz planlayn. Bol soru çözün. Geçmi yllarda gerçeklemi olan YGS sorularn çözün. Snavdan bir gün önce de soru çözümü yapabilirsiniz ama kendinizi çok yormamaya, açk hava yürüyüleri yaparak rahat bir gün geçirmeye çaln.

Ana Sayfaya Git