YGS'ye girecekler için 3 saat sessizlik

"Sürücülerimiz ve 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandum sebebiyle propaganda yapan siyasi partilerin, sınav zamanı okul önlerinde ve yakınlarında müzik açmamaları, klakson çalmamaları öğrencilerimizin yararına olacaktır"

Haberler 10.03.2017 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, 12 Mart Pazar günü 2 milyondan fazla örencinin Yüksek Öretime Geçi Snavna (YGS) gireceini hatrlatarak, sürücülerden 10.00-12.40 saatlerinde klakson çalmamalarn, referandum çalmas yapacaklardan müzik açmamalarn istedi.

Palandöken, yazl açklamasnda, YGSnin, Türkiyede tüm il ve baz ilçe merkezleri ile KKTCde çok sayda snav merkezinde gerçekletirileceini hatrlatt.

Üç SAATLK SESSZLK

Bu snava 2 milyondan fazla örencinin gireceini belirten Palandöken, tüm sürücüleri ve nisan aynda yaplacak referandum nedeniyle sokaklarda yüksek sesle yayn yapan araçlar uyararak, saat 10.00-12.40 saatlerinde klakson çalnmamas, yüksek sesle propaganda yaplmamas çarsnda bulundu.

Palandöken, snav günleri trafikte skklk olabileceine iaret ederek, snava girecekleri sabah evden biraz daha erken çkmalar konusunda uyard.

Yol yapm çalmalarna da dikkati çeken Palandöken, Bilhassa havann scak ve yan olmad günlerde yol yapm çalmalar artmaktadr. Gürültülü yol yapm çalmalar da gençlerin snav esnasnda dikkatini datmaktadr. O gün yol yapm ve tadilat çalmalarna ara verilmesini istiyoruz. oförlerimizin de kapal yollar örenmesini istiyoruz. Hepimiz gençlerimiz için daha tedbirli olmalyz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git