Yılın ikinci TYS sonuçları açıklandı

Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği Türkçe Yeterlik Sınavında adayların yaklaşık yüzde 70'i başarılı oldu.

Haberler 23.05.2018 - 08:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) 5 Maysta düzenledii 2018 ylnn ikinci Türkçe Yeterlik Snavnn (TYS) sonuçlar belli oldu.

YEEden yaplan yazl açklamaya göre, snavn ilk oturumunda okuma ve dinleme becerileri, ikinci oturumunda yazma becerisi, üçüncü oturumunda ise konuma becerisi ölçüldü.

Türkçe dil yeterliini belgelendirmek isteyen adaylarn katld snavda baarl olan adaylara, puanlarna göre B2, C1, C2 düzeylerinde Türkçe Yeterlik Belgesi verildi. Snava katlan 652 adaydan 468i (yüzde 71) baarl oldu. Katlmclarn 116s B2, 312si C1 ve 40 C2 düzeyinde Türkçe Yeterlik Belgesi almaya hak kazand.

Yln ikinci TYS sonuçlar açkland

Türkçenin uluslararas ölçekte standart bir snava kavumas ve yurt dndan örenci kabulünü kolaylatran politikalara destek olunmas amacyla gerçekletirilen TYS sonucunda Türkçe Yeterlik Belgesine sahip olanlar, Türkiyede herhangi bir üniversitede eitim alma hakk kazandklarnda Türkçe hazrlk snf okumaktan muaf tutuluyor.

Türkçe Yeterlik Belgesi, örenciler kadar Türkiyede ya da kendi ülkelerinde uluslararas faaliyet gösteren irketlerde çalmak isteyen bireylere, Türkçe tercümanlk yapmak isteyenlere ya da yurt dnda Türkçe öretmek isteyen öretmen adaylarna da i bavurularnda büyük avantaj salyor.

Bir sonraki snav temmuzda

Haziran aynda yeni bavurularn alnmaya balanaca TYSnin bundan sonraki ilk uygulamas temmuz aynda olacak. TYSnin gelecek yl ocak, mays ve austos aylarnda yaplmas planlanyor.

Ana Sayfaya Git