Yılın sporcusu

Kilosundan kurtulmak için başladığı karatede "yılın sporcusu" seçildi

Haberler 23.10.2020 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Türkiye Karate Milli Takm ve Balar Belediyespor Kulubünün sporcusu Sena Kzlaslan, ar kilosu ve hiperaktivite bozukluundan kurtulmak için balad karatede baardan baarya kouyor.

6 yl önce 10 yandayken yaklak 50 kilogram arlnda olan Sena, hem kilosundan hem de hiperaktivite bozukluundan kurtulmas için babas eyhmus Kzlaslann yönlendirmesiyle karate ile tant.

Bu branta hrsla çalmalarn sürdürürken 5 ayda 35 kilograma düen Sena Kzlaslan, Batmanda yaplan ller Aras Karate Turnuvasnda ilk kez çkt müsabakada üçüncülük elde etti.

Antalyadaki Türkiye Minik Yldzlar Karate ampiyonasnda tüm rakiplerini yenerek Türkiye Karate ampiyonu olan, ardndan Türkiye Karate Milli Takmna seçilerek milli sporcu olan Sena, Balkan Karate ampiyonasnda ülkeyi temsil etme hakkna kavutu.

Milli takm seçmelerinde 54 kiloda ampiyon olan, Ümit Genç ve 21 Yaalt Avrupa Karate ampiyonasnda milli takma seçilen Sena, Diyarbakrda milli takm adna Avrupaya giden ilk sporcu unvanna kavutu.

Sena Kzlaslan, Türkiye Karate ampiyonluu da olmak üzere 6 ylda elde ettii derecelerle Gençlik ve Spor Bakanl tarafndan her yl düzenlenen Amatör Spor Haftasnda 4 yl üst üste yln enleri arasna girerek yln sporcusu unvann kazand.

Milli takmda bu yl Macaristanda yaplan Avrupa Karate ampiyonasna katlan, takm halinde Avrupa ikincilii kazanan, 5 kez yurt dnda gerçekleen özel müsabakalarda dereceye giren Sena, kendi kategorisinde büyük baarlara imza att.

- Kilolarndan kurtulurken ampiyonluklara imza att

Sena Kzlaslan çocuk yata balad karateyi 6 yldr aralksz sürdürdüünü söyledi.

Sporda ilerleyerek bu brana balama gayesi olan ar kilolarndan kurtulduunu anlatan 16 yandaki Sena, en önemlisi ampiyonlua ilerlediini belirtti.

Yln sporcusu ödüllerini aldm. Diyarbakr karate tarihinde ilk Avrupaya giden sporcu unvann aldm. diyen milli sporcu, son bir ylda Balkanlar ve Avrupaya gitmesinde kendisine maddi ve manevi destek sunan Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu ile baarsnda büyük pay olan Türkiye Karate Milli Takm ve Balar Belediyespor Kulübü baantrenörü Mehmet Yazara teekkür etti.

Sena, sporun hiçbir ekilde eitim hayatna engel olmadn dile getirerek, Sporda disiplini öreniyorsun. Okulumda da sporun bana çok katks oldu. Kz çocuklarna karateye veya herhangi bir spor dalna balamalarn tavsiye ediyorum. iddet olaylarna kar da kendilerini korumalar için balamallar. diye konutu.

- lk maçnda üçüncü olmasyla ondaki fark ettik

Milli antrenör Aye Meryem Yazar, 6 yl önce Senann karateye baladn, öncelerde sürecin oyun odakl geçtiini söyledi.

Bölge ampiyonasnda Senay da yarmaya dahil ettiklerini ifade eden Yazar, lk maçnda üçüncü olmasyla ondaki fark ettik. Sena kilo probleminin ve hiperaktivite sorununun çözülmesinin yan sra artk baarya doru da yol almaya balad. Antrenmanlar çok olduu için kilo vermesi hzland. Hiperaktiviteyi de dizginlemi oldu. eklinde konutu.

Yazar, Senann hem antrenmanlar hem de eitim öretimi birlikte yürüttüünü, eitim hayatndan ve spordan hiçbir zaman ödün vermediini kaydetti.

Son bir ylda Senada karatede ciddi yükseli görmeye baladklarn bildiren Yazar, öyle konutu:

Benim için de büyük tecrübe oldu. Geçen yl Diyarbakrda gerçekletirilen Türkiye Karate ampiyonasnda Sena Türkiye ampiyonu oldu. Balkanlara milli takmda, kentteki müsabakaya ise Balar Belediyesini temsil ederek gittik. Balkan ampiyonu oldu. Daha sonra Avrupa ampiyonas seçmelerinde rakiplerini yenip, kendi kilosunda ampiyon olarak Avrupa biletini kapt.

Ana Sayfaya Git