Yırcalı'dan eğitime bilgisayar desteği

Türk Eğitim Vakfı (TEV), pandemi döneminde başlayan uzaktan eğitimden, bilgisayarı olmadığı için eşit yararlanamayan öğrenciler için kollarını sıvadı. TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı da, “Bir bağışla, onu eğitime bağla” parolasıyla başlatılan kampanyaya 10 adet bilgisayar bağışında bulundu

Haberler 30.10.2020 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Proje ile toplamda bin kiiye ulamay hedeflediklerini belirten Yrcal, TEVe balanacak olan çelenk, cenaze ve mutlu gün, kart ve online balarnn hepsini teknoloji desteine aktaracaz. Tüm örencilerimizin bu imkanlardan faydalanabilmesi için herkesi Türk Eitim Vakfnn Uzaktan Eitimde Eit Frsat Hareketi ne katlmaya davet ediyoruz. Destek olmak isteyenler bir örenci için 4 bin TLlik ba miktarnn hepsini veya bir ksmn balayarak bir örenciyi daha eitime kavuturabilir. Biz zor günlerin altndan birlikte kalkmay çok iyi bilen bir ülkeyiz ifadelerini kulland.

ETME DESTEK

Konuyla ilgili açklama yapan TEV Yönetim Kurulu Bakan Rona Yrcal, bu kapsamda, bilgisayar olmayan örencileri tespit etmek için önce, 4 bin bursiyeri üzerinde Bursiyer htiyaç Analizi Aratrmas yaptklarn ve aratrma sonuçlarna göre, ilk etapta 254 örencinin bilgisayar ihtiyacn karlayacaklarn açklad. TEVe gönüllü destekte bulunan Akademetrenin aratrmas kapsamnda 4 bin 500 üniversite bursiyerinden bine yakn örencinin evinde hiç bilgisayar olmad tespit edildi. Bu farkndalkla TEV, teknolojiye eriimi kstl örenciler için Uzaktan Eitimde Eit Frsat Hareketini balatt. Pandemi döneminde, örencileri salgndan korumak ve hastaln yaylmasn yavalatmak için eitim faaliyetlerine ara verildi ya da örenim sürecini evlere tand.

Bu farkndalkla 53 yldr Türkiyenin aydnlk gelecei için eitime destek veren Türk Eitim Vakfnn (TEV) Akademetrenin gönüllü destei ile bursiyer ihtiyaçlarn tespit etme ve onlara bu konuda nasl destek olabileceine yönelik yaptrd Bursiyer htiyaç Analizi Aratrmas, örencilerin Covid-19 ve uzaktan eitim sürecinde yaadklarna k tutuyor.

BLGSAYAR SÖZÜ

Bursiyer htiyaç Analizi Aratrmas sonucuna göre; örencilerin temel ihtiyaçlarnn internet balants ve bilgisayar destei olduu ortaya çkt. Bilgisayar ihtiyac olan üniversite bursiyerlerinin yüzde 93ü hanesinde ya hiç bilgisayar olmadn ya da örenim gören birden fazla karde varken sadece 1 bilgisayar olduunu belirtti. Bu örencilere destek salamak amac ile TEV, Bir bala, onu eitime bala mottosuyla Uzaktan Eitimde Eit Frsat Hareketini hayata geçirdi.

TEV, bu hareket kapsamnda gençlerin uzaktan eitimdeki temel ihtiyaçlarna çözüm olmak adna herkesi bu harekete destek olmaya çararak, yaplacak balarla evinde hiç bilgisayar olmayan bin bursiyerin eitim yolculuuna umut olunabileceinin altn çiziyor.

Ana Sayfaya Git