YKS adayları krizi fırsata çevirebilir

Çin'de ortaya çıkan ve dünyaya hızla yayılan Corona virüsün Türkiye'de de görünmesinin ardından eğitime ara verildi.

Haberler 21.03.2020 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim danman Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeni, 20 21 Haziranda yaplmas planlanan Yükseköretim Kurumlar Snav (YKS) öncesi belirsizlik yaayan adaylara motivasyonlarn yükseltecek önemli tavsiyelerde bulundu. Tözeni, adaylara krizi frsata çevirebilirsiniz uyarsnda bulunuyor.

Üsküdar Üniversitesi Eitim Kurumlar ve Rehberlik Hizmetleri Yöneticisi Ece Tözeni Corona virüs salgn ile birlikte hayat aknn deitiini ve planlarn yeniden düzenlenmesi gerektiini belirterek YKS adaylar için görülerini ve önerilerini paylat.

Moral bozmadan çalmaya devam edilmeli!

YKS tarihinin henüz deimediini ve resmi açklama gelene kadar 20 21 Haziranda yaplacan düünerek çalmaya devam edilmesi gerektiini belirten Ece Tözeni, Morallerin yüksek olmas ve hayallerden vazgeçmemek çok önemli. Kendimizin, ailemizin ve yaknlarmzn saln korumak için evde olduumuz bu süreci uzmanlarn söylediklerine uyarak atlatacaz. Fiziksel saln yan sra psikolojik olarak da sal korumak adna kayglar artrmamak için sosyal medyadan uzak durmaya çalmak ya da orada geçirilen zamanlar kstlamak gerekiyor. Sosyal medya okuryazarln önemsemeli bilinçli kullanc olmal. Yaam alanlar sk sk havalandrlmal ve açk hava yürüyüleri yaplmal. Rehavete kaplmadan ve panik yapmadan bu zorlu süreç atlatlabilir dedi.

Scak havalar bu kez çalmaya engel olmayacak!

Ece Tözeni, örencilerin scak havalarda ders çalma motivasyonunu salamakta zorlandklarn söyleyerek sözlerine öyle devam etti:

Baz zamanlarda krizi frsata çevirmek gerekir. Bahar aylar geldiinde adaylarn en büyük sknts arkadalar da dardayken güzel havalarda evde kalarak ders çalmak oluyordu. Bu dönem herkes evlerinde olaca için böyle bir sorun da yaanmayacak. Ayrca yaplmas ertelenenler, zaman bulunamad için gerçekletirilemeyenler hayata geçirilebilir. Gün en uygun saatlere bölünerek çalma program planlanabilir. Eksik olunan konular çkarlarak öncelik onlarn tamamlanmasna verilmeli ve konu çalmalarndan sonra pekitirmek amacyla soru çözümleri yaplmal. Snava hazrlanrken tamamlanan konularn unutulmamas için bol bol soru çözülmesi gerekiyor. Deneme snavlarndan ve soru çözümlerinden sonra mutlaka yanl yaplan sorular detayl bir ekilde gözden geçirilmeli. Dikkat eksikliinden kaynaklanan yanllar varsa o konuyla ilgili soru çözümleri yaplmas art. Bilgi eksikliinden kaynaklanan yanllar varsa da o konular tekrarlanarak bilgi eksikleri tamamlanabilir. Bu süreçte bol bol kitap okunmal çünkü soru tiplerinde okuma ve okuduunu anlamann soruyu doru yapabilmek için çok önemli olduunu görüyoruz.

Ana Sayfaya Git