YKS adaylarının cevap kağıtları erişime açıldı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı cevap kağıtları ve aday cevaplarına, ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşılabilir. Adaylar, sorulara verdikleri yanıtları ve değerlendirme sonuçlarını "https://ais.osym.gov.tr" adresinden 10 gün inceleyebilecek

Haberler 18.07.2019 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) Bakanlnca Yükseköretim Kurumlar Snav (2019-YKS) cevap katlar ve aday cevaplar eriime açld.

ÖSYMnin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 15 Hazirandaki 2019-YKS 1inci oturum Temel Yeterlilik (TYT) ile 16 Hazirandaki 2nci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 3üncü oturum Yabanc Dil Testi (YDT) adaylarnn cevap katlarnn görüntüleri ve burada yaptklar iaretlemelerin optik okuyucular tarafndan okunmas sonucu elde edilen aday cevaplar ve sorularn doru yantlar, 10 gün https://ais.osym.gov.tr adresinden incelenebilecek.

CEVAP KAITLARI

Adaylar, T.C. kimlik numaralar ve ifreleriyle giri yaptktan sonra, ilgili snav ve Cevap Kad Görüntüleme ekrann seçerek, snavda kullandklar cevap kad görüntüsünü, yaptklar iaretlemeleri, aday cevaplarn ve sorularn doru yantlarn görebilecek.

Ayrca adaylar, cevaplarn ve cevap anahtarnn yer ald form üzerindeki soru numaralarn tkladklarnda, her soru için açlan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doru yant ile ilgili soruya kendilerinin verdii cevab inceleyebilecek.

Sorular, adayn snavda kulland kitapçn soru ve seçenek diziliminde görüntülenecek. lgili sayfada, adaylarn testlerdeki toplam doru, yanl ve bo cevap saylar ile birlikte ham puanlar da gösterilecek. Görüntülenen sayfa, belge nitelii tamayacak.

Ana Sayfaya Git