YKS barajı düşürüldü

YÖK, ek yerleştirmede baraj puanını TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak düşürdü.

Haberler 11.08.2021 - 01:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Yükseköretim Kurulu (YÖK), Yükseköretim Kurumlar Snavnda (2021-YKS) baraj puannn düürülmesini ilikin çalmasn Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana sundu. YÖKün hazrlad çalmay onaylayan Cumhurbakan Erdoan kendi sosyal medya hesabndan paylam yapt. Tayyip Erdoan, Bu ilave ek yerletirmede baraj puan TYTde 140, AYT ve YDTde 170 olarak uygulanacaktr dedi.

YKS PUANI DÜÜRÜLDÜ

YÖK kaynaklarndan edinilen bilgiye göre Kurul, 2021 YKSnin Temel Yeterlilik Testi(TYT) ile Alan Yeterlilik Testinde (AYT) uygulanan baraj puannn düürülmesine ilikin çalmasn tamamlad. çalma, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana sunuldu. çalmann nihai sonucunu Cumhurbakan Erdoan, sosyal medya hesabnda paylat.

ERDOAN AçIKLAMAYI YAPTI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, sosyal medya hesab üzerinden konu hakknda yapt paylamda, Genç kardelerime bir müjde vermek istiyorum. Yüksek Öretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerletirmeye ilave bir ek yerletirme yaplmasn kararlatrmtr. Bu ilave ek yerletirmede baraj puan TYTde 140, AYT ve YDTde 170 olarak uygulanacaktr. Yaplan bu önemli deiiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardelerimiz için hayrlara vesile olmasn diliyorum. Cumhur ttifak olarak gençlerimizin yannda olmaya devam edeceiz ifadelerini kulland.

ERDOAN VE BAHçEL

Cumhurbakan Erdoan, 5 Austosta katld A Haber - ATV ortak yaynnda, bu yl yaplan Yükseköretim Kurumlar Snav ile ilgili baz skntlarn yaandn belirterek u ifadeleri kullanmt:

170-180 filan gibi böyle bir durum. YÖK Bakanmz ile de konuyu görütüm. Onlar da bir çalma yaptlar ve imdi olay çok daha fazla sayda gencin madur olmayaca bir duruma getirdiler. Ben de açklamam yaptm. Özellikle bu koronavirüs salgn sebebiyle biz bu süreci uzatmay karar altna aldk. u anda iin detaylarn YÖK halledecek ve bu ii inallah gençlerimizin lehine bitirmi olacaz. Gençlerimizi mümkün olduunca sahiplenerek, bu kua diri tutmamz lazm. Bu kua çok daha istifade edilir hale getirmemiz lazm.

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli de 9 Austos Pazartesi günü Twitter hesabndan yapt paylamda, genel baarnn düük olduu YKSnin TYTde uygulanan baraj puannn 140, AYTde uygulanan baraj puannn ise 160a çekilmesini önermiti.

Ana Sayfaya Git