YKS başvuruları başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2021-YKS) başvurular bugünden itibaren 2 Mart'a kadar alınacak.

Haberler 05.02.2021 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖSYMnin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, YKSnin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 26 Haziranda, ikinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü oturum Yabanc Dil Testi (YDT) 27 Haziranda gerçekletirilecek.

Adaylar bavurularn, bugünden itibaren elektronik ortamda ÖSYM Bavuru Merkezleri araclyla veya bireysel olarak saat 10.00dan sonra ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday lemleri Mobil Uygulamasndan yapabilecek.

BAVURULARDA E-DEVLET KOLAYLII

steyen adaylar, bu yl ilk kez YKSye e-Devlet üzerinden de bavurabilecek. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kart sahibi adaylar, bir bavuru merkezine gitmeksizin e-Devlet ifreleriyle e-Devlet Kaps uygulamas üzerinden ÖSYM Aday lemleri Sistemine kayt olacak. Bu durumdaki adaylar, ÖSYM Aday lemleri Sistemine kayt olduktan sonra MEB e-Okul sisteminde de ortaöretim bilgileri bulunuyorsa bir bavuru merkezine gitmeksizin 2021-YKS bavurularn, bireysel olarak internet araclyla (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday lemleri Mobil Uygulamas üzerinden yapabilecek.

YKS bavurular, bugünden itibaren 2 Marta kadar alnacak. Bavurudan önce adaylarn HES kodunu edinmi olmalar gerekecek. Adaylar, HES kodunun nasl edinilecei bilgisine Salk Bakanlnn https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaabilecek.

Bu ylki YKS yerletirme ilemlerinde 2020-TYT puann kullanmak isteyen adaylar ile sadece Özel Yetenek Snav sonuçlarna göre örenci alacak yükseköretim programlarna bavurmak isteyen adaylarn, 2020-TYT dönütürülmü puanlarnn hesaplanabilmesi için YKSye bavurmalar gerekiyor.

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Örenci Aday Belirleme Snavna (2021-MSÜ) bavuran adaylar da Milli Savunma Bakanl tarafndan Milli Savunma Üniversitesine yerletirme ilemlerine alnabilmeleri için 2021-YKSye bavuracak.

KILAVUZ YAYIMLANDI

Snava ilikin ayrntl bilgi, http://www.osym.gov.tr internet adresinden yaymlanan 2021-YKS Klavuzunda yer alyor. Snava bavuracak adaylarn klavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

Klavuza göre, YKS bavuru ücreti her bir oturum için 90 lira olarak belirlendi. Adaylar, snava giri belgelerini, T.C. kimlik numaralar ve ifreleri ile ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden snav tarihinin yaklak 10 gün öncesinden balamak üzere edinebilecekler. Belgenin üzerinde adayn snava girecei merkez, bina, salon bilgileri ile fotoraf yer alacak.

Ana Sayfaya Git