YKS birincisinin hedefi diplomat olmak

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) eşit ağırlık (EA) puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Cuma Taş, "Yıllardır hayalim, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde okumak. Oradan mezun olunca da devletin önemli kademelerinde çalışmak, diplomat olmak istiyorum." dedi.

Haberler 18.07.2019 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YKSnin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testindeki (AYT) tüm sorulara doru cevap vererek EA puan türünde 500 tam puan alan Ankara Atatürk Anadolu Lisesi örencisi Cuma Ta, Türkiye birinciliini elde etti.

Ta, snava düzenli ve planl çalarak hazrlandn belirterek, çok çalmak her zaman baar getirmiyor. Benim baarmn arkasndaki en önemli etken doru ekilde, planl çalmak oldu. dedi.

Snava hazrlanrken sosyal aktivitelere de vakit ayrdn ifade eden Ta, Snava hazrlanrken youn çalmak insan bunaltyor. Bu yüzden insan dinlenmeye ihtiyaç duyuyor. Ben bo zamanlarmda ailemle vakit geçirdim, arkadalarmla gezdim, okulda sosyal faaliyetlere katldm. diye konutu.

Baarl olmak için örencilerin snava hazrlk sürecinde kayg yaamamalarnn önemini vurgulayan Ta, öyle konutu:

Örencilerin heyecan yapmadan, sakin ekilde, kendilerine güvenerek snava girmeleri gerekiyor. Ailemin ve çevremdekilerin bana güvendiini hissetmek, benim de kendime olan güvenimi artrd. Snavda da sakin ekilde sorular cevapladm ve baarya ulatm.

Birinciliin kendisi için sürpriz olduunu ifade eden Ta, sözlerini öyle sürdürdü:

Birincilik hiç beklemiyordum. çünkü daha önce girdiim ve tüm sorulara doru cevap verdiimi düündüüm deneme snavlarndan kötü sonuçlar aldklarm oldu. Daha önce girdiim snavlarda da YKSdeki kadar yüksek baar elde edememitim.

- Diplomat olmak istiyorum

Ta, gelecekte diplomat olmak istediini ifade ederek, Yllardr hayalim, Boaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararas likiler Bölümünde okumak. Oradan mezun olunca da devletin önemli kademelerinde çalmak, diplomat olmak istiyorum. Umarm hayallerim gerçekleir. dedi.

Cuma Tan annesi Hacer Ta da olunun istikrarl ve kararl bir yaps olduunu dile getirerek, Olumdan birincilik olmasa da iyi bir derece bekliyorduk. Olum gerektii zaman gerektii kadar çalyordu. Biz de ona elimizden geldii kadar destek olduk. Olumun baarsndan dolay çok mutluyum ve heyecanlym. Vatanna, milletine hayrl bir evlat olmasn diliyorum. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git