YKS için geri sayım başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 15 ve 16 Haziran'da yapılacak.

Haberler 10.06.2019 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖSYM Bakan Prof. Dr. Halis Aygün, Twitter hesabndan yapt paylamda, 2019-YKSye girecek adaylar için snavda dikkat edilmesi gerekenlere ilikin hatrlatmalar içeren videoya yer verdi.

Videodaki bilgilere göre, adaylarn snavdan önce YKS klavuzunu dikkatlice okumalar gerekiyor.

YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) 15 Haziran Cumartesi günü saat 10.15te düzenlenecek ve adaylara 135 dakika süre verilecek. 16 Haziran Pazar günü saat 10.15te Alan Yeterlilik Testi (AYT), 15.45te ise Yabanc Dil Testi (YDT) uygulanacak.

AYTde adaylara 180 dakika, YDTte ise 120 dakika süre tannacak.

Adaylara 1. oturum olan TYTde Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, corafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularndan 5er olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer ald fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltilecek.

AYTde Türk dili ve edebiyat- sosyal bilimler-1 testi 40 sorudan oluacak. Bu testte adaylar, Türk dili ve edebiyatndan 24, tarih-1den 10, corafya-1den 6 soru yantlayacak. AYTnin sosyal bilimler testi 40, matematik testi 40, fen bilimleri testi de 40 sorudan oluacak. Sosyal bilimler testinde tarih-2den 11, corafya-2den 11, felsefe grubundan 12, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularndan 6 soru yer alacak. Fen bilimleri testindeki dalm ise fizik 14, kimya 13 ve biyoloji 13 soru eklinde olacak.

YDTde de Almanca, Arapça, Franszca, ngilizce ve Rusça dillerinde toplam 80 soru yer alacak.

Adaylarn snav saatinden en az bir saat önce snav binalarnda hazr olmas gerekiyor. Adaylar, snavn sabah oturumlarnda 10.00, öleden sonra oturumlarnda saat 15.30dan sonra snav binalarna alnmayacak.

KMLK BELGES UYARISI

Snava girite geçerli kimlik belgesi ve snava giri belgesinin bulundurulmas gerekirken, snavn ilgili oturumuna ait snava giri belgesini yanlarnda bulundurmayan adaylar binalara giremeyecek.

Adaylarn, fotoraflarnn bulunmas gereken snava giri belgelerinin yazcdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoraflarnn görünür olmasna dikkat etmeleri gerekiyor. Ayrca ÖSYM tarafndan belirlenmi bilgiler haricinde belgenin ön ve arka yüzde herhangi bir yaz, resim, iaret vesaire bulunduu taktirde adaylarn snavlar geçersiz saylacak.

T.C. kimlik kart edinme sürecinde çileri Bakanl Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüü tarafndan verilen ve yeni kimlik kartlar teslim alnncaya kadar geçerli olan fotorafl, imzal ve mühürlü Geçici Kimlik Belgesinin asl geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

Sürücü belgesi, örenci kimlik kartlar, basn kart, avukat kimlii, kurum kimlikleri ve ikamet izni snava girite belge olarak kabul edilmeyecek.

PIERCING VE BAÖRTÜSÜ NESYLE SINAVA GRLEBLECEK

Snavda adaylar, cep telefonu, çar cihaz, telsiz, fotoraf makinesi, cep bilgisayar, bilgisayar özellii bulunan cihazlar, çanta, cüzdan, kredi kart gibi her türlü manyetik kart, her türlü kesici ve delici alet ile ateli silah, her türlü saat, sözlük ilevi olan aygtlar, müsvedde kat, defter, kitap, sözlük, her türlü plastik ve güne gözlüü dahil cam eya, kalem, silgi, kalemtra, hesap cetveli, hesap makinesi, ehliyet ve kurum kimlik kartlar, kulaklk ile bluetooth özellikli cihazlar snava giri srasnda yannda bulunduramayacak.

Bsit olmayan her türlü ev ve araç anahtar, anahtarlk ve plastik içerikli eya, yiyecek-içecek, bilezik, küpe, her türlü tal yüzük, bro ve benzeri taklar ile ÖSYMden resmi izin alnmam ilaç, gda ve her türlü cihazlarla da snava giri yasak olacak.

Adaylar ve görevliler yanlarnda alyans, effaf numaral gözlük, baörtüsü için kullanlan boncuklu-boncuksuz toplu ine, metal para, anahtarlksz basit ev anahtar, ulam kart, basit tokal kemer, basit tel toka, basit piercing, effaf pet ie içerisinde su ile snava katlabilecek.

Ana Sayfaya Git