YKS için planlanan tarih 23-24 Haziran

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YSK) ilişkin her türlü hazırlığı yaptıklarını belirterek, "Sınava başvuru mart ayı içinde yapılacak. Sınav, okullar kapandıktan sonra gerçekleştirilecek. Üzerinde durduğumuz tarih, Ramazan Bayramı sonrasında 23-24 Haziran 2018." dedi.

Haberler 19.10.2017 - 07:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özer, ÖSYMnin Türkiyenin kurumlar içerisinde çok önemli bir yere sahip olduunu ve kendi kulvarnda adeta bir marka haline geldiini ifade etti.

ÖSYM olarak adaylarn ikayet ettii birçok konuda iyiletirme yapacaklarn açklayan Özer, 09.45 kural konusunda atlacak bir adm olup olmayaca sorusunu yantlarken, 15 dakika kuraln kaldryoruz. Snav balama saati olan 10.00dan sonra örenciler snava alnmayacak. Örencinin lehine olabilecek ve ÖSYMnin ileyiinde herhangi bir problem oluturmayacak her türlü iyiletirmeyi yapacaz. dedi.

Snavdaki kural ihlallerine ilikin baz esneklikler salayacaklarn da bildiren Özer, Önceliimiz, ÖSYM içerisinde güvenlii maksimum seviyede tutmak, ondan sonra snavn salkl ve güvenli bir ekilde gerçeklemesini salamak. Snav kurallar ile ilgili u anda çalma yapyoruz. Snavlarn ölçme ve deerlendirme ilkeleri açsndan isabetli ve geçerli olmas da her daim önceliimiz. diye konutu.

-Yeni snav için hazrlklar tamam

Mahmut Özer, YÖK tarafndan açklanan Yükseköretim Kurumlar Snav sisteminin gerçekletirilmesiyle ilgili her türlü hazrlmz yaptk. Onunla ilgili hiçbir problemimiz yok. ifadesini kulland. Özer, snava bavurunun mart ay içinde yaplacan bildirdi.

Snav takvimi, snav süreleri, snav balangç saatlerine ilikin çalmalarn devam ettiini belirten Özer, Müfredat d soru kesinlikle sorulmayacak. dedi.

Snav ücretini de minimumda tutmaya çalacaklarn vurgulayan Özer, ki oturumun toplam ücretinin 120 lira olmasn planlyoruz. bilgisini paylat.

Snavn haziran ay içinde yaplacan aktaran Özer, Snav, okullar kapandktan sonra gerçekletirilecek. Üzerinde durduumuz tarih, Ramazan Bayram sonrasnda 23-24 Haziran 2018. dedi.

Prof. Dr. Özer, ikinci oturumda Türk dili ve edebiyat-corafya 1, sosyal bilimler, matematik ve fen bilimleri olmak üzere 4 test yer alacan hatrlatarak, Snav sürelerinin ne olaca konusunda çalmalar sürdürüyoruz. Cumartesi günü öleden sonraki oturum tek olacandan, snav süresini de buna göre ayarlayacaz. Snav süresi konusunda adaylarmzn içi rahat olsun. Zaman konusunda herhangi bir sknt yaamayacaklar. Hatta tercihi netlemi olan, saysal, sözel veya eit arlk tercihi netleen adaylarn, sadece iki testi alacaklar için çok daha geni bir sürede sorular çözme imkanlar olacak. diye konutu.

- Tüm snav merkezlerinde engellilerin snava girebilmesi için hazrlk

ÖSYMde engelli adaylar için daire bakanl kurulduunu, 15 snav merkezinde engellilere yönelik snav yaplabildiini vurgulayan Özer, 2018 yl için tüm snav merkezlerinde engellilerin snava girebilmesiyle ilgili hazrlklarmz devam ediyor. Hedefimiz bu. Engelliler bizim için çok kymetli, engellilerin önündeki engelleri kaldracaz. ifadesini kulland.

-10 yl geriye dönük snavlar kontrol edilecek

Özer, ÖSYMnin tüm süreçlerini masaya yatrdklarn bildirdi. Soru hrszlna ilikin davalarla ilgili Özer, Adalet olmazsa güven duygusu olmaz. Adaylar, snavlarda aldklar puanlara göre üniversitelere yerleiyorlar veya memur, akademisyen ya da uzman olabiliyorlar. deerlendirmesinde bulundu.

Snav güvenlii ile ilgili konuda kendilerinden önce balayan bir sürecin bulunduuna iaret eden Özer, unlar kaydetti:

Biz bunun takipçisi olacaz ve çok daha güçlü bir hale getireceiz. Soru hazrlamadan snavn bitmesine kadar geçen tüm süreçleri takip edebilen bir sistem kuracaz. Ayrca, geriye dönük olarak da süreçleri izlemeye alacaz. ÖSYMnin yapt tüm snavlara ilikin geriye dönük incelemeler balatyoruz artk. Herhangi bir soruturma olmas gerekmiyor. ÖSYM, kendi kontrol mekanizmalarn kuracak. Yani, belli bir sistematik çerçeve içerisinde geriye dönük olarak adaylarn 10 yllk snav sonuçlar rutin olarak incelenecek.

Ana Sayfaya Git