YKS sınav yeri sorgula 2020 YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır

YKS sınav yeri sorgula 2020 araması günlerdir çok merakla aranmakta. Pademinin son demlerini yaşadığımız şu günlerde eğitim sistemi de düzene girmeye hazırlanıyor. YKS sınav yerleri açıklandı mı? YKS sınav yerleri sorgula! 2020 YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır gibi sorular ÖSYM sisteminin açık olduğu şu günlerde çok merak edilyor. YKS sınav giriş yerleri son dakika ÖSYM tarafından açıklandı. Sınav giriş belgesi almak için https://ais.osym.gov.tr adresini ziyaret eden öğrenciler için YKS sınav yeri öğrenmeleri de buradan bakılabilinecek.

Haberler 11.06.2020 - 17:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YKS snav yeri sorgula 2020 aramas günlerdir çok merakla aranmakta. Pademinin son demlerini yaadmz u günlerde eitim sistemi de düzene girmeye hazrlanyor. YKS snav yerleri açkland m? YKS snav yerleri sorgula! 2020 YKS snav giri belgesi nasl alnr gibi sorular ÖSYM sisteminin açk olduu u günlerde çok merak edilyor.

YKS snav giri yerleri son dakika ÖSYM tarafndan açkland. Snav giri belgesi almak için https://ais.osym.gov.tr adresini ziyaret eden örenciler için YKS snav yeri örenmeleri de buradan baklabilinecek.

ÖSYM YKS bavuru klavuzu içerisinde, Adaylar, Snava Giri Belgelerini, T.C. Kimlik Numaralar ve ifreleri ile ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden snav tarihinin yaklak 10 gün öncesinden balamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayn snava girecei merkez, bina, salon bilgileri ile fotoraf yer alacaktr. bilgisi yer alyor.

YKS SINAV YERLER AçIKLANDI MI?

Snav yerleri henüz belli olmad. ÖSYM tarafndan açklanan snav yerlerinin snav tarihinden yaklak 10 gün önce açklanmas bekleniyor.

YKS MASKEYLE M YAPILACAK?

ÖSYM Bakan Prof. Dr. Halis Aygün, Habertürk yazar Prof. Dr. Kürad Zorluya yapt açklamalarnda maske kullanm ile ilgili öyle konutu:

Snav süresinde taklp taklmayaca ve dier admlar için Salk Bakanl ve Bilim Kurulunun karar ve tavsiyelerini dikkate almak zorundayz. Her koulda adaylara görevlilerimiz tarafndan maske ve dezenfektan datlacaktr. steyen adaylar kendi maskeleriyle de snava girebilecekler. Snavda takmalar gerekirse kendilerini daha rahat hissettikleri maskeleri kullanabilirler. Dezenfektann yanlarnda getirebilecekler. Salonlar ise snav süresince havalandrlacaktr. Okul bahçelerindeki ylmay önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için, adaylar ve snav görevlileri dnda kimse okul bahçelerine alnmayacaktr.

SINAVDA YASAK OLANLAR

Snav binalarnda hiçbir eya emanete alnmayacandan adaylarn snav binalarna; ? çanta, cüzdan, cep telefonu, saat (kol saati ve her türlü saat), kablosuz iletiim salayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklk, kolye, küpe, yüzük (halka alyans hariç), bilezik, bro ve dier taklarla; anahtarlk, her türlü araç anahtar, plastik ve metal içerikli eyalarla (baörtü için kullanlan boncuklu/boncuksuz toplu ine, para, anahtarlksz basit anahtar, ulam kart, basit tokal kemer, basit tel toka ve basit piercing (tasz, metal top veya sivri uçlu) hariç), her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çar cihaz, telsiz, fotoraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güne gözlüü dhil cam eyayla (effaf/numaral gözlük hariç), banka/kredi kart vb. kartlarla, ? Cep bilgisayar, saat, sözlük ilevi olan elektronik cihaz, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özellii bulunan cihazlarla, ? Her türlü delici ve kesici alet, ateli silah ve benzeri teçhizatla, ? Kalem, silgi, kalemtra, her türlü müsvedde kd, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yaynlar, pergel, açölçer, cetvel, hesap makinesi vb. araçlarla, ? effaf pet ie içerisinde bandaj çkarlm su hariç içecek, yiyecek vb. gda/tüketim maddeleriyle, ? laç, alç, sarg bezi, koltuk denei vb. salk malzemeleri ve araçlarla gelmeleri kesinlikle yasaktr (Engelli/salk sorunu olan adaylardan snava engeli/salk sorunu nedeniyle bir araç gereç vb. ile girmesi gerekenlerin, bu klavuzun ENGELL/SALIK SORUNU OLAN ADAYLAR VE SALIK DURUMU/ENGEL BLG FORMUNUN DOLDURULMASI maddesini dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.).

YKS KILAVUZU GÜNCELLEND

Öte yandan 27-28 Haziranda yaplacak Yükseköretim Kurumlar Snav (2020-YKS), Klavuzu, snav tarihleri ve Yükseköretim Kurulunun 2020-YKSye ilikin ald kararlar dorultusunda güncellenerek https://www.osym.gov.tr internet adresinden yaymland.

2020 YKSDE YEN KMLK KARTI ZORUNLU MU?

Adaylarn snava girebilmeleri için 2020-YKSnin ilgili oturumuna ait Snava Giri Belgesinden baka, nüfus cüzdan veya T.C. Kimlik Kart veya geçerlilik süresi dolmam pasaportunun asln yanlarnda bulundurmalar zorunludur.

Nüfus cüzdan veya T.C. Kimlik Kart veya geçerlilik süresi dolmam pasaport dnda;

Türk vatandalndan izin ile ayrlanlar ve bunlarn kanuni mirasçlarna ait Pembe/Mavi Kartn asl,

Pasaportlar bulunmayan KKTC vatandalarnn fotorafl ve kimlik numaral Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartnn asl,

T.C. Kimlik Kart edinme sürecinde, çileri Bakanl Nüfus ve Vatandalk leri Genel Müdürlüü tarafndan verilen ve yeni kimlik kartlar teslim alnncaya kadar geçerli olan fotorafl, imzal-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotorafl, barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgesinin asl da snava giri için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. (Geçici Kimlik Belgesinde fotorafn olmas zorunludur. Geçici Kimlik Belgesinde fotoraf olmayan adaylar, snava alnmayacaklardr.)

Ana Sayfaya Git