YKS sorunsuz!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sorunsuz uygulanması için ilgili kurumlarla gerekli tüm tedbirleri aldıklarını bildirdi.

Haberler 24.06.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aygün, Twitter üzerinden yapt açklamada, 27-28 Haziranda yaplacak YKS öncesi ÖSYMnin hazrlklarna ilikin bilgi verdi.

Yükseköretim Kurumlar Snavnn sorunsuz bir ekilde uygulanmas için ilgili kurumlarla gerekli tüm tedbirleri alyoruz deerlendirmesini yapan Aygün, bu kapsamda il ve ilçe koordinatörleri ve 30 koordinatör rektör ile iki hafta boyunca gerçekletirdikleri koordinasyon toplantlarn tamamladklarn belirtti.

Bu toplantlarda salgn dönemindeki snav uygulamalar ve snav güvenlii tedbirlerini görütüklerini aktaran Aygün, binalarn hazr hale getirilmesi, uygulama birliinin salanmas ve snav merkezlerindeki hazrlklar deerlendirdiklerini anlatt.

TOPLANTILARA L VE LçE SALIK MÜDÜRLÜKLER LK KEZ KATILDI

Tüm snav merkezlerinde, snav koordinatörlerlerinin koordinasyonunda illerde rektörler, ilçelerde kaymakamlar bakanlnda Snav Koordinasyon Kurulu toplantlarnn gerçekletirildiini de belirten Aygün, toplantlara valilikler, belediyeler, kaymakamlklar, milli eitim müdürlükleri, nüfus müdürlükleri, emniyet müdürlükleri, jandarma komutanlklarndan temsilcilerin katldn ifade etti.

Aygün, bunun yan sra bu yl ilk kez toplantlarda il ve ilçe salk müdürlüklerinin de yer aldn bildirdi.

YKS, TÜM SINAV MERKEZLERNDE EGÜDÜM çERSNDE UYGULANACAK

Halis Aygün, snav merkezlerinde, koordinatörler tarafndan bina snav sorumlusu, bina snav sorumlusu yardmcs ve bina yöneticilerine yönelik bilgilendirme toplantlarnn gerçekletirildiini belirterek, toplantlarda salgn döneminde snavlarn sorunsuz uygulanmas için alnan önlemlerin ve snav hazrlklarnn görüüldüünü bildirdi.

Aygün, açklamasnda u bilgileri verdi:

2020-YKS tüm snav merkezlerimizde egüdüm içerisinde uygulanacak. Snav evraklarn tayan nakil araçlarnn Ankaradan snav merkezlerinde muhafaza edilecei yere ulamas ve snav bitiminde snav merkezlerinden Ankaraya dönüünün güvenlii, emniyet müdürlükleri ile jandarma komutanlklar koordinesinde salanacak. Snav günlerinde snav yaplacak binalarn çevresinde emniyet müdürlükleri ve jandarma komutanlklar tarafndan gerekli güvenlik önlemleri alnacak.

Snav günleri, toplu tama araçlarnn yeterli sayda hizmet vermeleri, snav binalarnn olduu bölgelere daha sk seferler düzenlenmesi belediyeler tarafndan salanacak. Snav günleri, aday ve görevlilerin snav binalarna sorunsuz ulamalar için belediyeler ve emniyet müdürlükleri gerekli tedbirleri alacak. T.C kimlik kartn kaybeden, nüfus cüzdan olmayan veya nüfus cüzdannda T.C kimlik numaras, fotoraf bulunmayan adaylar için il/ilçe nüfus müdürlükleri snav günleri açk bulundurulacak. 2020-YKSnin güven ve huzur içerisinde gerçeklemesini salamak amacyla ilgili tüm kurumlarmz kendi sorumluluk alanlar içerisinde gereken önlemleri almaktadr.

ÖSYM Bakan Aygün, tüm kurumlara katklar için teekkür etti.

Ana Sayfaya Git