YKS tercih kılavuzu güncellendi!

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), hukuk, mühendislik, mimarlık, tıp, öğretmenlik programlarının başarı sıralarının genişletilmesinin ardından "2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu" güncellendi.

Haberler 07.08.2018 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinden, 2018 YKS Yükseköretim Programlar ve Kontenjanlar Klavuzunun güncellendii duyuruldu. Duyuruda, YÖK tarafndan hukuk, mühendislik, mimarlk, tp, öretmenlik programlarnn baar sralarnn geniletildii hatrlatlarak, 2018 YKS Yükseköretim Programlar ve Kontenjanlar Klavuzunun bu dorultuda güncellendii belirtildi.

EN DÜÜK SIRALAMA

YÖK tarafndan alnan kararla, hukuk programlarnn baar sras snrlamas en düük 190 bininci, mühendislik programlarnn (orman, ziraat, su ürünleri fakülteleri programlar ile aaç ileri endüstri mühendislii programlar hariç, ziraat fakültelerinin gda mühendislii programlar dahil) en düük 300 bininci, mimarlk programlarnn en düük 250 bininci, tp programlarnn en düük 50 bininci, öretmenlik programlarnn ise (rehberlik ve psikolojik danmanlk program dahil) en düük 300 bininci olacak ekilde deitirilmiti.

Ana Sayfaya Git