YKS tercihleri 23 Temmuz'da başlayacak

Adaylar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercihlerini 23-29 Temmuz'da ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden bireysel olarak yapabilecek.

Haberler 22.07.2019 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi Bakanlnca (ÖSYM), Yükseköretim Kurumlar Snav (2019-YKS) tercihleri 23-29 Temmuzda https://ais.osym.gov.tr internet adresinden alnacak. ÖSYM tarafndan yaplan 2019-YKSde adaylarn tercihleri 23 Temmuzda alnmaya balanacak. Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan en az 150 olan adaylar, yerletirmede kullanlacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DL puanlarna göre tercihte bulunacak.

TYTde 150 ve üzeri puan alan adaylar ön lisans programlarn, Alan Yeterlilik Testi (AYT) veya Yabanc Dil Testinin (YDT) ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alanlar lisans programlarn tercih edebilecek.

Adaylar, tercih ilemlerini T.C. kimlik numaralar ve ifreleri ile 29 Temmuza kadar ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak gerçekletirecek. lemlerini tamamlayan adaylar, belirlenen süre içerisinde tercihlerinde deiiklik yapabilecek.

Adaylarn, ilemlerini tamamladktan sonra tercih süresi içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerini kontrol etmesi ve yazcdan listelerini almas gerekiyor.

Yerletirme sonuçlar

Yerletirme sonuçlar https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden duyurulacak. Sonuç belgesi baslmayacak ve adaylarn adreslerine gönderilmeyecek.

Yurt dndaki üniversitelere yerletirilen adaylar için, gerekli olduunda veya adayn müracaat halinde yerletii program gösteren bir yaz verilecek.

Ana Sayfaya Git