YKS tercihleri başladı

Adaylar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercihlerini, "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacak.

Haberler 24.07.2019 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) Bakanlnca Yükseköretim Kurumlar Snav (2019-YKS) tercihleri alnmaya baland.

ÖSYMnin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2019-YKS adaylar, tercihlerini 23-29 Temmuzda, klavuzda yer alan kurallara göre ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaralar ve ifrelerini kullanarak kendileri yapacak. Tercih ilemleri, 29 Temmuz saat 23.59da sona erecek.

YKS tercihleri balad

Tercih yapacak adaylarn ÖSYMnin internet sitesindeki 2019-YKS Yükseköretim Programlar ve Kontenjanlar Klavuzunu dikkatle incelemeleri ve tercihlerini bu klavuz bilgilerine göre yapmalar önem tayor.

Tercih ilemlerinin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açklamalar dorultusunda tamamlanmas ve ilemin ekrandaki uyarlara göre sonlandrlmas gerekiyor.

Duyuruya göre, bavuru merkezlerinden tercih ilemi yaplmayacak. ÖSYMye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yaplacak tercihler ileme alnacak.

Ana Sayfaya Git