YKS uyarısı!

Milyonlarca öğrenci için 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları devam ediyor.

Haberler 02.03.2019 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin en önemli snavlarndan biri olan üniversite snav için bavurular çaramba günü sona eriyor. Tuba Uçar adaylara tavsiyelerde bulundu.

Bavurular, gençlerimizin geleceini belirleyecek olan snav kadar önemli. Doru karar vererek bavurularn yapmalar büyük önem tayor. Bavuru detaylarn ve bir önceki sene TYTden 200 puann üzerinde alan arkadalar haklarn iyi örenmeliler diye konuan Uçar, Snav bavurusunda bulunacak arkadalar bir önceki yln TYTsinden 200 puan ve üzeri almlarsa snava girmeyebilir ve bu puanlarn 2019 YKS yerletirmelerinde kullanabilirler. Ancak önceki yln puanlarn 2019 YKSde kullanmak isteyen adaylarn her halükrda 2019-YKSye bavuru yaparak 2018-TYT puanm 200 ve üzeridir. 2019-YKSnin hiçbir oturumuna girmeden 2018-TYT puanm kullanmak istiyorum seçeneini iaretlemeleri gerekiyor eklinde açklamada bulundu.

BAVURU YAPMANIZ GEREKEN NOKTAYI DORU BELRLEYN

Snava girecek son snf örencileri bavurularn kendi okullarndan, ÖSYM Snav Koordinatörlüklerinden, ÖSYM tarafndan belirlenmi snav merkezlerinden yapabilirler. Mezun arkadalar ise durum biraz daha farkl. ÖSYM aday ilemleri sisteminde yer alan fotoraf ve eitim bilgileri güncelse bavurularn bireysel olarak ÖSYM aday ilemleri sisteminden yapabilirler. Fotoraf ve eitim bilgileri güncel deilse ÖSYM Snav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafndan belirlenen bavuru merkezlerine gitmeleri gerekecek diyerek sözlerine devam eden Uçar, adaylar snav ücretleri için son günü beklememeleri konusunda özellikle uyard.

SINAV ÜCRETNN YATIRILMASI çN SON TARHE DKKAT!

Adaylarn her bir oturum için 50 TL ücret yatrmalar gerektiini hatrlatan Uçar Adaylar girecei oturum saysna göre ücret yatrmallar. Örnein bir aday 3 oturuma girecekse toplamda 150 TL olan bavuru ücretini, klavuzda yer alan banka hesaplarndan birine yatrmal. Bu ücretin yatrlmas için son gün 7 Mart 2019 mesai bitimine kadardr. Son gün oluacak younluu düünerek snava girecek olan arkadalarmzn ilemlerini son güne brakmalarn öneriyorum ifadelerini kulland.

Tüm bu süreçte bavuru yapacak olan adaylarn istek ve tercihlerini iyi belirlemelerini, bavurularn tüm kararlarn tamamlayarak yapmalarn ve bavurularn son güne brakmamalarn söyleyen Uçar, imdiden tüm aday arkadalara baarlar diliyorum diyerek sözlerini tamamlad.

Ana Sayfaya Git