YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını bildirdi.

Haberler 07.08.2019 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sonuçlara, ÖSYMnin sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden ulalabilecek. YKS sonuçlarna göre kayt hakk kazanan adaylarn kayt ilemleri 19-23 Austos, elektronik kaytlar ise 19-21 Austosta yaplacak.

HABER MERKEZ

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) Bakan Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköretim Kurumlar Snav (2019-YKS) yerletirme sonuçlarnn açklandn bildirdi.

Aygün, Twitter hesabndan yapt paylamda, unlar kaydetti: Deerli gençlerimiz, milletimizin sizlerden beklentisi büyük. Ülkemizin yarnlar sizlersiniz. Üniversite hayatna attnz bu admda baarlar diliyorum. Tercihlerine yerleemeyen gençlerimiz de eminim ki isteklerine azim ve gayretleriyle elbet ulaacaklardr. 2019-YKS tercih sonuçlarnn sizlere ve ailelerinize hayrl olmasn dilerim. Adaylarmz sonuçlarna https://sonuc.osym.gov.tr/ sayfamzdan ulaabilirler.

YKS YERLETRMELER

ÖSYMnin internet sitesinde yer alan duyuruda da YKS sonuçlarna göre adaylardan alnan tercihler dorultusunda, 2019-YKS yükseköretim programlarna merkezi yerletirme ilemlerinin tamamland ifade edildi.

Buna göre adaylar, yerletirme sonuçlarn T.C. kimlik numaralar ve ifreleri ile ÖSYMnin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden örenebilecekler. Yerletirme Sonuç Belgesi baslmayacak ve adaylarn adreslerine gönderilmeyecek.

YKS sonuçlarna göre bir programa kayt hakk kazanan adaylarn kayt ilemleri 19-23 Austos, elektronik kaytlar ise 19-21 Austos tarihleri arasnda yaplacak.

Kayt için adaylarn yerletirildikleri yükseköretim programnn bal bulunduu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde bavurmalar gerekiyor. Elektronik kayt yapan adaylar, üniversiteleri tarafndan duyurulan belgelere ve tarihe göre ilem yapacaklar.

YÖK BAKANI YORUMU

Buarada, Yükseköretim Kurulu (YÖK) Bakan Prof. Dr. Yekta Saraç, Twitter hesabndan yapt paylamda, bu yl ikincisi yaplan YKSnin yerletirme sonuçlarna ilikin raporun yaymlandn anmsatt.

YÖK Bakan Saraç, Doluluk oranlarnda, 2018 yl ile kyaslandnda önemli oranda art olmu, bo kontenjanlarda ise önemli bir azalma gerçeklemitir. Bu durum, yükseköretim sistemimiz için sevindirici bir gelimedir. YÖK olarak yükseköretimde önceliimiz her zaman kalite olacaktr. Bu sonuçlar, bu istikamette daha kararl ve cesaretli admlar atmamza imkan salayacaktr. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git