YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

YÖK Başkanı Saraç, YKS sonuçlarına ilişkin, "Bu yıl da geçen yıl gibi devlet, vakıf, KKTC üniversitelerimizde, bütün başlıklarda ve kategorilerde 'doluluk oranları' önemli kabul edilecek bir düzeyde artmıştır." ifadelerini kullandı.

Haberler 27.08.2020 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulu (YÖK) Bakan Yekta Saraç, YKS sonuçlarna ilikin, Bu yl da geçen yl gibi devlet, vakf, KKTC üniversitelerimizde, lisans, ön lisans, örgün, açköretim programlarmzda, bütün balklarda ve kategorilerde doluluk oranlar önemli kabul edilecek bir düzeyde artmtr. bilgisini paylat.

Saraç, Twitter hesabndan yapt paylamda, 2020 Yükseköretim Kurumlar Snav (YKS) sonuçlarna ilikin YÖKün hazrlad YKS Yerletirme Raporunu kamuoyuyla paylatklarn anmsatt.

Raporla ilgili deerlendirmelerde bulunan Saraç, yeni YÖK olarak ilk kez 2018de uygulanmaya balanan, YKSnin kurgusundaki salamlk ve popülizmden uzak rasyonel kontenjan planlamasnn bu yln yerletirme sonuçlarnda da olumlu sonuçlar ürettiine iaret etti.

Saraç, Bu yl da geçen yl gibi devlet, vakf, KKTC üniversitelerimizde, lisans, ön lisans, örgün, açköretim programlarmzda, bütün balklarda ve kategorilerde doluluk oranlar önemli kabul edilecek bir düzeyde artmtr. ifadesini kulland.

Kalite odakl, cesaretli ve kararl yeni admlar atacaz

2020 YKS yerletirme sonuçlarnn kamuoyu önünde daha önce beyan edilen hedeflere tam olarak uygunluk gösterdiini belirten Saraç, unlar kaydetti:

Bizleri gururlandran bu baarnn arkasnda veriye dayal bilimsel zeminde sürdürülen büyük bir gayret, tecrübe, liyakat ve ehliyet anlay vardr. Yeni YÖK artk günlük rutin ilerden ziyade üst düzey planlama ve projelere, yükseköretim politikalarna yönelmektedir. Bu olumlu tablodan da cesaret alarak inallah önümüzdeki günlerde yine kalite odakl yine cesaretli ve yine kararl yeni admlar atacaz.

Sra d ve zor artlar altnda bu snav gerçekletiren ÖSYMnin bütün yetkililerine teekkür ederim. Örencilerimiz için sonuçlarn hayrl olmasn diliyorum.

Ana Sayfaya Git