YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

Sonuçlara, ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" internet sitesinden ulaşılabilecek. Üniversitelere kayıt işlemleri 6-10 Eylül 2021'de, elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021'de yapılabilecek

Haberler 01.09.2021 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ÖSYM Bakan Prof. Dr. Halis Aygün, 2021 Yükseköretim Kurumlar Snav (YKS) tercih sonuçlarnn açklandn duyurdu. Sonuçlara, ÖSYMnin sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden ulalabilecek.

Aygün, Twitterdan yapt paylamda, 5-20 Austos 2021 tarihleri arasnda tercihleri alnan 2021-YKSde yerletirme sonuçlarnn açklandn, sonuçlarn http://sonuc.osym.gov.tr adresinden ve ÖSYM AS mobil uygulamasndan örenilebileceini bildirdi.

Sonuçlarn adaylara ve ailelerine hayrl olmasn dileyen Aygün, Ülkemizin yarnlar olan deerli gençlerimiz, üniversite hayatna attnz bu ilk admda sizleri yürekten tebrik ediyor, üniversite hayatnzda baarlar diliyorum. Tercihlerine yerleemeyen gençlerimiz de eminim ki isteklerine azim ve gayretleriyle mutlaka ulaacaklardr. deerlendirmesini yapt.

Tercihlerin yüzde 80-85

ÖSYM Bakan Prof. Dr. Halis Aygün, tercih yapan adaylarn yüzde 85,80inin yükseköretim programlarna yerletiini bildirdi. Aygün; 2021-YKSde tercih yapan adaylarn yüzde 85,80i yükseköretim programlarna yerleti. Adaylarmzn yüzde 52,02si ilk üç tercihinden birine yerleti. Adaylarn yüzde 27,52si 1.tercihine, yüzde 14,41i 2. tercihine, yüzde 10,09u 3. tercihine yerlemitir. dedi.

YKS ek yerletirme sürecine ilikin detaylar

Aygün, sosyal medya hesabndan YKS ek yerletirme sürecine ilikin bilgi de verdi. 2021-YKS sonuçlarna göre, merkezi yerletirme ile örenci alan yükseköretim ön lisans ve lisans programlarnn en küçük ve en büyük puanlar ile yerletirme sonuçlarna ilikin bilgileri içeren tablolarn ÖSYMnin internet sitesinden yaymlandn belirten Aygün, YKS sonuçlarna göre yaplan ilk yerletirme sonunda bo kalan kontenjanlar için herhangi bir yükseköretim programna yerleemeyen adaylara yönelik bu sene iki ek yerletirme yaplacan anmsatt.

Aygün, bu ylki iki ek yerletirme sürecine ilikin unlar kaydetti:

Birinci ek yerletirme aamasnda genel yerletirmede olduu gibi TYT için 150, AYT/YDT için 180 baraj puan uygulamas geçerli olacak. Birinci ek yerletirmeye, TYT puan en az 150, AYT/YDT puan en az 180 olan adaylar bavuru yapabilecek. Birinci ek yerletirme sonunda belli olacak bo kontenjanlar için Yükseköretim Kurulunun alm olduu karara göre bu seneye özel ikinci ek yerletirme yaplacak. kinci ek yerletirme aamasnda, bo kalan kontenjanlar için TYT puan en az 140 olan adaylar 2 yllk ön lisans, AYT/YDT puan en az 170 olan adaylar 4 yllk lisans programlarn tercih edebilecek.

Birinci ek yerletirme ilemleri tamamlandktan sonra, TYT snav puan 140-150 aralnda olan adaylarn TYT yerletirme puanlar ile AYT snav puan 170-180 aralnda olan adaylarn AYT yerletirme puanlar adaylarn sonuç belgelerine yanstlacak.

- Üniversitelere kayt tarihleri

Öte yandan ÖSYMnin internet sitesinden yaplan duyuruya göre, yerletirme sonuç belgesi baslmayacak ve adaylarn adreslerine gönderilmeyecek.

YKS sonuçlarna göre bir programa kayt hakk kazanan adaylarn kayt ilemleri 6-10 Eylül 2021de, elektronik kaytlar ise 4-8 Eylül 2021de yaplabilecek.

Kayt için adaylarn yerletirildikleri yükseköretim programnn bal bulunduu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde bavurmalar gerekiyor. Elektronik kayt yapan adaylar, üniversiteleri tarafndan duyurulan belgelere ve tarihe göre ilem yapacaklar.

Özvardan YKS paylam

Öte yandan Yükseköretim Kurulu (YÖK) Bakan Prof. Dr. Erol Özvar, YKS yerletirme sonuçlarnn açklanmasnn ardndan sosyal medya hesabndan paylamda bulundu. 2021-YKS yerletirme sonuçlar neticesinde bir programa kaydolma hakk kazanan gençleri ve ailelerini tebrik eden Özvar, Aramza ho geldiniz. ifadesini kulland.

Özvar, lk yerletirme ilemleri neticesinde herhangi bir programa yerleemeyen gençlerimizin de üzülmemelerini ve bilhassa ümitsizlie kaplmamalarn tavsiye ederim. Bo kalan kontenjanlar için ek yerletirme ve devamnda bu seneye has yaplmasn kararlatrdmz ikinci ek yerletirme ilemlerinde ansnzn devam ettiini özellikle hatrlatmak isterim. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git