YKS'de ilk prova

YENİ üniversiteye giriş sistemi olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 'nin ilk denemesi yapıldı. Türkiye genelindeki tüm Bahçeşehir Kolejlerinde eğitim gören 12'nci sınıf öğrencileri iki oturumdan oluşan ve yeni sistemin uygulandığı sınavda kendilerini deneme şansı buldu.

Haberler 18.10.2017 - 07:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz hafta YÖK Bakan Prof. Dr. Yekta Saraç tarafndan açklanan yeni üniversiteye giri sistemi YKSnin ilk örneini uygulayan Bahçeehir Koleji, bütün kampüslerinde deneme snav yapt. Tüm güne yaylan snavda 12nci snf örencileri sabah 80 sorudan oluan Temel Yeterlilik Snavna girdi. Bu oturum için toplam 100 dakikann verildii örenciler, öleden sonra ise alanlarna ait sorularn yer ald snavda kendilerini denedi. Bu oturumda ise alanlarna göre 80 soru çözen örencilere 120 dakika verildi.

YEN SSTEMLE HIZLI BR EKLDE TANITIK

Snavn ardndan örenciler uygulamadan memnun olduklarn dile getirdi. Di hekimlii veya genetik mühendislii okumak istediini söyleyen Belen Arya San, Sistemin deieceini duyunca önce telalandk. Bu karar u anda da iyi mi kötü mü bilmiyoruz. Ama okulumuz bizi bu sistemle hzl bir ekilde tantrd. O nedenle u anda kendimizi rahat hissediyoruz. En azndan neler yapabileceimizi görebiliyoruz. Bundan sonra yaplacak denemelerin alma sürecimizi hzlandracan düünüyorum dedi.

FAZLA PRATK YAPMAK BZE AVANTAJ SALAYACAK

Snav sisteminin deieceini ilk duyduklarnda panik olduklarn dile getiren Koray Tekin, Daha sonra sistem açkland ve okulumuz birkaç gün içinde yeni sistemin olduu bir deneme snav hazrlad. Denemeyle birlikte daha rahat uyum saladm. Ne kadar çok pratik yaparsak o kadar avantajl olacaz. Ayrca mühendislik okumay düünen bir aday olarak Matematik ve Fen Bilimlerinden snava girecek olmak daha iyi olacak diye düünüyorum diye konutu.

BEKLEDMDEN çABUK ADAPTE OLDUM

Hedefinin tp olduunu belirten Gizem Ata, Yeni sisteme beklediimden daha çabuk adapte oldum. Sadece kendi alanmza yönelik bir sitemin olmas bizim yararmza oldu. Zaman kstlyken deneme sürecini imdiden oturtmaya balamamz da önemli. Ne kadar çabuk olursak bu durum bizim için o kadar faydal olacak dedi.

OLUMSUZ ETKLENMEDM çÜNKÜ TEMPOMU DÜÜRMEDM

Hukuk bölümünde okumak istediini ifade eden Duru Gültekin ise, Sistem deiiklii beni olumsuz etkilemedi. çünkü biz tempomuzu düürmedik. Deneme snavm da iyiydi. Benim daha çok arlk verdiim Türkçe ve Matematik derslerinden sorular daha fazla. Önceden YGSde Fen Bilimleri sorular çknca arada kafa karkl oluyordu. O nedenle böyle olmas bizim için daha iyi oldu. Herkes bocalama sürecindeyken bizim böyle bir snava girmemiz de çok faydal oldu. Okulumuza bu konuda teekkür ediyorum diye konutu.

43 KAMPÜSÜMÜZDE AYNI ANDA UYGULAMA

Bu snavlar düzenli olarak uygulamaya devam edeceklerini söyleyen Bahçeehir Koleji Ortaokul ve Lise Eitimden Sorumlu Genel Müdür Yardmcs Dr. Özge Aslan, 43 kampüsümüzde yeni sisteme uygun ilk YKSyi gerçekletirdik. Örenciler sabah birinci oturum olan Temel Yeterlilik testini aldlar. Burada kendilerine 40 Türkçe, 40 Matematik sorusu soruldu. Öleden sonraki ikinci oturumumuzda ise örencilere kendi alanlarna ilikin sorular soruldu. Bu oturumda saysal örencileri Matematik ve Fen Bilimleri testini, eit arlk örencileri Türk Dili ve Edebiyat - Corafya 1 ve Matematik testini, sözel örenciler ise Türk Dili ve Edebiyat - Corafya 1 ve Sosyal Bilimler sorularn çözdüler. Alanlar dnda hedefi olan, tercih yapmak isteyen örencilere ise istedikleri takdirde alan dndaki dier testler de çözmeleri için verildidedi.

SSTEM FARKLI AMA çERK AYNI

Sistemin ekil olarak deitiini ancak konu dalmn ve içeriin ayn kaldn belirten Dr. Aslan, Temel Yeterlilik Snav ve öleden sonra uygulanan alan oturumlar içerik olarak YGS ve LYS lere benziyor. Bu yüzden genel müdürlük ekibimiz, bölüm bakanlarmz, koordinatör ve direktörlerimizle hzl bir ekilde çalmalara baladk. YGS ve LYS de hangi içerikler var ise buna uygun olarak her dersten hem çoktan seçmeli hem de açk uçlu sorularla testlerimizi hazrladk. 40 soru üzerinden planlama yaptk.Örencilerimizin sistemin deitiini ancak içeriin deimediini bilerek yüksek tempoda çalmaya devam etmeleri gerekiyor.u anda sistem de açkland, örnekleri yaplyor. Bu yüzden yeni sisteme uygun çok fazla soruyla karlatklarnda ve deneme çözdüklerinde baarya ulaacaklarna inanyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git