YKS'de yeni sorular

Yükseköğretim Kurulunca, YKS'nin ikinci oturumundaki sosyal bilimler-2'deki 12 soruluk felsefe grubu testinde, adaylara felsefe sorularının da tabii olarak yöneltileceği bildirildi.

Haberler 22.10.2017 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulunca (YÖK), Yükseköretim Kurumlar Snavnn (YKS) ikinci oturumundaki sosyal bilimler-2 testinde yer alan 12 soruluk felsefe grubu testinde, adaylara felsefe sorularnn da tabii olarak yöneltilecei, özel yetenek snav ile örenci alan programlara bavuru için Temel Yeterlilik Testi (TYT) puannn 150 ve üzeri olmas gerektii bildirildi.

YÖK, kurulun internet sitesinden, YKSye ilikin kamoyunda anlalmayan hususlara açklk getirmek için zaman zaman güncelleyeceini açklad Yükseköretim Kurumlar Snav Sistemi ile lgili Skça Sorulan Sorular ve Cevaplarna eklemeler yapt.

Buna göre, Yükseköretim Kurumlar Snavnda puanlar, YGS-LYS sisteminde olduu gibi 100 ile 500 puan aralnda hesaplanacak. Adaylarn bu puanlarna Ortaöretim Baar Puan (OBP) geçen sene olduu ekilde hesaplanarak eklenecek.

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi almayan veya farkl bir müfredat ile alan adaylar için de YGS-LYS sistemindeki uygulama söz konusu olacak. Yani bu durumdaki adaylar, snavda ilave felsefe grubu sorularn cevaplayacak, din kültürü ve ahlak bilgisi sorularn cevaplamayacak.

YÖK, kamuoyunda yeteri kadar anlalmayan sosyal bilimler-2 testinde yer alan 12 soruluk felsefe grubu (mantk, psikoloji, sosyoloji) testinde, ayrca felsefe sorularnn bulunup bulunmayacana ilikin tartmalara da açklk getirdi. Bu kapsamda, Felsefe grubundaki sorulara felsefe sorular tabii olarak dahildir. açklamas yapld.

Felsefe grubuna mantk, psikoloji ve sosyolojinin, Felsefe dndaki alanlardan hangilerinin dahil olduunun belirtilmesi amacyla yazld vurguland.

- Özel yetenek snav

Özel yetenek snav ile örenci kabul eden yükseköretim programlarna hangi puan türü ile bavurulabilecei konusundaki soruya da yant veren YÖK, Özel yetenek snav ile örenci kabul eden yükseköretim programlarna Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan ile bavurulabilecektir. Bu programlara bavurabilmek için YGS-LYS sisteminde olduu gibi TYT puannn 150 ve üzeri olmas gerekmektedir. bilgisini paylat.

- Salondan ayrlma süresi

Yükseköretim Kurumlar Snavnda adaylarn snav salonundan ayrl ile ilgili olarak ÖSYM tarafndan makul süreler belirlenecei, buna ilikin bilgilerin Bavuru Klavuzunda ve ÖSYMnin web sayfasnda bildirilecei aktarld.

YÖK yetkilileri, yeni snav sistemine ilikin kendileri için net olan ancak kamuoyunca yeterince net olarak anlalmayan konular, kurulun web sitesindeki Skça Sorulan Sorular bölümüne bu tarz eklemeler yaparak paylamaya devam edeceklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git