YKS’ye giren öğrenciler: TYT sınavına oranla AYT daha zordu

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve 2 Milyon 437 bin 119 adayın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavının ilk bölümü tamamlandı.

Haberler 29.06.2020 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YKS, bu yl tüm dünyay etkisi altna alan Coronavirus tedbirleri kapsamnda yapld. Örenciler okul binalarna alnrken dezenfektan kullanld. Adaylar maske takarak içeri girdi, isteyenler snav esnasnda maskesini çkard.

Snav sonras AYT hakknda deerlendirmelerde bulunan Diyarbakrl örenciler, snavn karmak olduunu belirterek geçen yllara nazaran daha zor olduunu söylediler.

SINAV, çOK FAZLA BLG AIRLIKLI OLDUU çN ZORLANDIM

Snavda zorlandn belirten Muhammet Baver Yardmc, YKS snavna 3üncü giriim oldu. TYT yorum isteyen, AYT ise bilgi isteyen bir snavd. Snav çok zordu. çok fazla bilgi arlkl olduu için zorlandm. Pandemi sürecinde snava hazrlandm için bu durumun da dezavantajn yaadm. Ayrca snava girerken ate ölçümü ve sosyal mesafe gibi kurallara uyulmad. çünkü snflarda sra saylar azaltlp sosyal mesafe korunabilirdi. Saysal bölümde özellikle geometri ksm ve fizik-kimya dersleri çok zor sorulmutu. Coronavirusten dolay baz konular snav müfredatna alnmayaca bilgisi paylalmt zaten. Ancak baz konular çkarlmt ama dier konulardaki snav sorularn zorlatrmtlar. Umarm bu yl benle birlikte dier bütün arkadalarm emeimizin karln alrz. Böylece istediimiz bölüme yerleiriz. temennisinde bulundu.

YKS, BU YIL GEçEN YILA NAZARAN DAHA ZOR SORULMUTU

Geçen yllara kyasla bu yl YKS snav sorularnn daha zor olduunu belirten Mehmet Sefa Yüksel, Snav basit bekliyorduk. Hatta snav baraj da bu yl düürülmütü. Ancak bu yl geçen yla nazaran daha zor sorulmutu. Buna ramen elimden geleni yapmaya çaltm. Türkçe snav sorular kafa kartrcyd. Yine matematikte de kafa kartrc sorular vard. Pandemi süreci çok skntl geçti. Bundan dolay AYT bölümüne çok fazla çalamadm. çünkü fazla darya çkamyorduk. Ders ortamndan kopmu durumdaydk. Birkaç eletirim de olacak: Coronavirüs hzlca yaylmasna ramen okulda buna yönelik herhangi bir güvenlik alnmam. Sosyal mesafe kural denilen ey yoktu. Bütün olumsuzluklarna ramen inallah snavm iyi geçmitir. ifadelerini kulland.

PANDEM SÜRECNDEN DOLAYI DA PEK SINAVA HAZIRLANMAMITIM

Coronavirus sürecinde çok salkl çalamadn belirten Yunus Deniz, Snavm normal geçti. Pandemi sürecinden dolay da pek snava hazrlanmamtm. Ayrca ben esnaflk yaptm için dershane gibi yerlere de gidemediimden dolay çok çalamadm. Snav süresinin uzatlmasn çok isterdim. çünkü son 3 ayda Türkiyede durumlar biraz daha iyiye gidiyordu. Biraz daha bekleselerdi daha da güzelleecekti her ey. Bundan sonra yaplabilirdi. Fakat virüs tedirginlii içerisinde snava girdik. Snav hazrlayanlarn, örencilerin dikkatini datacak kiileri snavda sormamas gerekiyor. Örnein; bütün herkesin tepkisini alan Mabel Matiz gibi kiilerin snavda sorulmamas gerekiyor. Örencilerin dikkati dalyor ve bu onlara olumsuz yansyor. Bir de ben salk lisesi mezunuyum. Salk alan ile ilgili hastanelerde stajyerlik yaptm. Ancak 4 yl salk alan ile ilgili dersler gördüüm halde YKS snavnda alanmla ilgili tek bir soru yok. En ksa sürede bu skntnn giderilmesi gerekiyor. çünkü ben de alanm olan sorular çözmek isterim. eklinde konutu.

SINAVDA MABEL MATZ GB AHISLARIN SORULMASI BZLER OLUMSUZ ETKLYOR

Snavda hem kiilik hem de müzik gibi etmenlerden dolay Mabel Mabizin sorulmas kendilerini snav esnasnda olumsuz etkilediini belirten Mustafa Yüksel, Bu sene Coronavirus olaylar olduu için dershanelere ikinci dönem gidemedik. Bundan dolay çalmalarmzn üzerine çok fazla bir ey ekleyemedik. Bundan dolay bu yl sorular daha basit bekliyorduk. Fakat beklediimiz gibi çkmad. Sorulan sorularn çok uzun olmadn söyleyebilirim ancak çok kafa kartrcyd. Snava girdiimiz vakit tam motivasyon ve odaklanma eklinde giriyoruz. Güncel anlamda Mabel Matiz gibi ahslar sorduklar vakit bu durum snav esnasnda bizlere olumsuz yansyor. çünkü snavda sorulan Mabel Matiz ile ilgili sorudan dolay onunla ilgili kiilii ve müzii aklmza geldii için her ey iç içe giriyor. Bundan dolay snavda böyle eyler sorulmasa bizim için daha iyi olur. dedi.

Ana Sayfaya Git