YKS'ye katılacak adaylara "kimlik kartı" hatırlatması

15-16 Haziran 2019 tarihlerinde uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2019-YKS) girecek adaylardan,T.C. Kimlik Kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için bazı açık tutulacak nüfus müdürlüklerinin listesini ÖSYM internet sitesinden yayımladı.

Haberler 12.06.2019 - 23:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi (ÖSYM) Bakan Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköretim Kurumlar Snav (YKS) için geçerli kimlik kartn kaybeden ya da fotoraf bulunmad için snava kabul edilmeyecek adaylarn madur olmamas için snav merkezlerindeki il veya ilçe nüfus müdürlüklerinin açk olaca hatrlatmasnda bulundu.Aygün, Twitter hesabndan, 15 ve 16 Haziranda 2019-YKSye girecek adaylara ilikin hatrlatmalar içeren paylam yapt.ÖSYM Bakan Aygün, paylamnda T.C. kimlik kartn/nüfus cüzdann kaybeden veya nüfus cüzdannda T.C. kimlik numaras, fotoraf bulunmad için snava kabul edilmeyecek adaylarn madur olmamalar için snav yaplacak merkezlerdeki il/ilçe nüfus müdürlükleri açk olacaktr. ifadelerine yer verdi.

Kimliini kaybedenlere geçici kimlik belgesi verilecek Öte yandan, ÖSYMnin internet sitesinden YKS için snav günü açk tutulacak il ve ilçe nüfus müdürlüklerine ilikin bilgilendirme yapld.

TE AçIK TUTULACAK L VE LçE NÜFUS MÜDÜRLÜKLER

YKSye girecek adaylardan, T.C. kimlik kartn kaybeden, nüfus cüzdan olmayan veya nüfus cüzdannda TC kimlik numaras, fotoraf, souk damga bulunmad için snava kabul edilmeyecek durumda olanlar için baz nüfus müdürlükleri açk tutulacak.

l veya ilçe nüfus müdürlükleri, 15 Haziran 2019 Cumartesi 07.00-17.00 saatleri ile 16 Haziran 2019 Pazar 07.00-15.30 saatleri arasnda açk tutulacak ve söz konusu müdürlüklere bavuran adaylara, müdürlük personeli tarafndan fotorafl, imzal-mühürlü/barkodlu-karekodlu geçici kimlik belgesi düzenlenecek. Adaylar, bu belge ile snava girebilecekler. Geçici kimlik belgesi dnda verilen belgeler snava giri için kabul edilmeyecek.

Nüfus müdürlüüne bavuran adayn, 2019-YKS Snava Giri Belgesi ve güncel bir fotorafnn yannda olmas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git