YÖK, 14 bölümde özel yetenek sınavını kaldırdı

Yetenek sınavı kaldırılan bölümler arasında moda tasarımı, spor bilimleri ve grafik bölümleri de bulunuyor.

Haberler 15.10.2019 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

10 Ekim Perembe günü yaplan YÖK Genel Kurulu toplantsnda YKSye hazrlanan yaklak 2.5 milyon örenciyi ilgilendiren önemli kararlar alnd. Öncelikle hukuk fakülteleri için 190 bin olan baar sras baraj 125 bine çkarlrken, baar sras baraj olmayan eczaclk ve di hekimlii bölümlerine de ilk kez baar sras baraj getirildi. Eczaclk fakülteleri için en düük baar sras baraj 100 bin, di hekimlii fakülteleri için en düük baar sras baraj ise 80 bin olarak belirlendi.

Toplantda ayrca bugüne kadar özel yetenek snav ile örenci alan 14 yükseköretim bölümü ile ilgili de önemli bir karar alnd. Yükseköretim kurumlarnda bugüne kadar özel yetenek snav ile örenci alan 14 bölüme, 2020 YKSde merkezi yerletirme ile örenci yerletirilmesine karar verildi.

Söz konusu 14 bölüm ise öyle sraland:

çizgi Film (Animasyon),

Grafik,

Grafik Resimleme ve Bask,

Grafik Tasarm,

Moda Giyim Tasarm,

Moda Tasarm,

Moda ve Tekstil Tasarm,

Rekreasyon,

Spor Bilimleri,

Spor Yöneticilii,

Tekstil,

Tekstil Gelitirme ve Pazarlama,

Tekstil Tasarm,

Tekstil ve Moda Tasarm

Alnan karara ilikin yaz yükseköretim kurumlarna, YÖK Eitim ve Öretim Dairesi Bakanl tarafndan ivedi olarak gönderildi. 2020 YKSde artk söz konusu 14 bölüm, merkezi snav puan, yani YKS puan ile örenci almaya balayacak. Bu bölümlere girmek isteyen adaylar artk YKSde sadece ilk oturum olan Temel Yeterlilik Testine deil, ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testine de hazrlanacak.

Ana Sayfaya Git