YÖK 2020 Üstün Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışma, proje, tez ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilk kez hayata geçirilen ve bu yıl dördüncüsü verilen "YÖK Üstün Başarı Ödülleri" sahiplerini buldu.

Haberler 16.10.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ödüller, Cumhurbakanl Külliyesi Betepe Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 2020-2021 Yükseköretim Akademik Yl Açl Töreninde Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride verildi.

Bireysel Ödüller kapsamnda, Yln Doktora Tez ödüllerini almaya hak kazanan akademisyenler, hoca-talebe ilikisine dikkati çekmek, bu konuya önem verildiini göstermek amacyla, danman hocalaryla birlikte ödüllendirildi.

Bireysel Ödül kategorilerinde, Sosyal ve Beeri Bilimler kategorisinde; Suriye ve Filistinde Rus Mevcudiyeti ve Osmanl Siyaseti (1847-1914) konusunda yaptklar doktora teziyle Dr. Ör. Üyesi Melikah Arslan ve tez danman Doç. Dr. Saime Selenga Gökgöz ödül almaya hak kazand.

ÖDÜLLER VERLD

Fen ve Mühendislik Bilimleri kategorisinde; Biyoalglamaya Yönelik Elektrokimyasal Sensörlerin Gelitirilmesi konusunda yaptklar doktora teziyle Dr. Ör. Üyesi Ece Ekin ve tez danman Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan ödül ald.

Salk Bilimleri Kategorisinde; Dermal Yolla Uygulanan Flurbiprofen Nanosüspansiyonlarnn Gelitirilmesi ve In Vitro-In Vivo Deerlendirilmesi konusunda yaptklar doktora teziyle Dr. Ör. Üyesi Aye Nur Oktay ve tez danman Prof. Dr. Fatma Nevin çelebi ödül almaya hak kazand.

Ödül kazanan doktora örencisi ve danman hocalarna ödülleri, Cumhurbakan Erdoan tarafndan takdim edildi.

Kurumsal Ödül kategorilerinde: Yerel Kalknmaya Katk Ödülü, Krsalda Gezici Hayvan Sal, Poliklinik ve Eitim Hizmetlerinin Salanmas balkl bavurusu ile Atatürk Üniversitesine; Üniversite-Sanayi birlii Ödülü, BOSIET ve FOET Eitimlerinin OPITO Akreditasyonlu ve Sertifikal Olarak Yerliletirilmesi balkl bavurusu ile stanbul Teknik Üniversitesine; Uluslararas birlii Ödülü ise Sürdürülebilir Tarm ve Gda Üretimi Yüksek Eitim ve Öretiminde Küresel Kapasite Gelitirme Projesi balkl projesi ile Ankara Üniversitesine verildi.

Kurumsal Ödüller, ödül almaya hak kazan üniversitelerin rektörlerine Cumhurbakan Erdoan tarafndan takdim edildi.

Takdim srasnda YÖK Bakan Yekta Saraç da Cumhurbakan Erdoana elik etti.

Ana Sayfaya Git