YÖK 2022 Üstün Başarı Ödülleri başvuruları başladı

Yükseköğretim Kurulunca daha önceki yıllarda "Bireysel Ödül" ve "Kurumsal Ödül" olmak üzere iki ana başlık altında 7 kategoride verilen YÖK Üstün Başarı Ödülleri'ne bu yıldan itibaren "Özel Alan Ödülü" başlığı eklendi. Başvurular 3 Haziran'da son bulacak.

Haberler 26.04.2022 - 02:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Yükseköretim Kurulu (YÖK) Üstün Baar Ödülleri için bavurular bugünden itibaren 3 Haziran Cuma saat 00.00a kadar yaplacak.

YÖKten yaplan yazl açklamaya göre, daha önceki yllarda Bireysel Ödül ve Kurumsal Ödül olmak üzere iki ana balk altnda 7 kategoride verilen YÖK Üstün Baar Ödüllerine bu yldan itibaren Özel Alan Ödülü bal da eklendi. Böylece ödüller, Bireysel, Kurumsal ve Özel Alan olmak üzere üç ana balk altnda 11 kategoride verilecek.

Bireysel ödüller bal altnda, fen ve mühendislik bilimleri, güzel sanatlar ve mimarlk, salk ve spor bilimleri ve sosyal ve beeri bilimler olmak üzere 4 farkl kategoride Yln Doktora Tezi Ödülü sahibini bulacak. Ödüllere bavurular, bir önceki yl içerisinde tamamlanm doktora tezleri için doktora tezi sahibi ve tez danman tarafndan birlikte yaplacak. Bu ödüller ile hoca-örenci ortak baarsnn önemine dikkat çekilmesi hedefleniyor.

Kurumsal ödüller balnda ise dijital dönüüm ve büyük veri çalmalar, toplumsal sorumluluk, uluslararas i birlii, üniversite-i dünyas i birlii ve yerel kalknmaya katk olmak üzere 5 ayr kategoride ödül verilecek. Bu ödüllere bavurular, yükseköretim kurumlarnca yaplacak. Bu ödüller ile yükseköretim kurumlar tarafndan bir önceki ylda tamamlanm yenilikçi çalmalarn ve iyi uygulama örneklerinin tevik edilmesi ve yaygnlatrlmas amaçlanyor.

- Özel alan ödülleri, Milli Yenilik Ödülü ve Bilim Diplomasisi olarak belirlendi

Bu yl ilk kez verilecek Özel Alan Ödülü, Milli Yenilik ve Bilim Diplomasisi olmak üzere iki kategoride verilecek. Bu ödüllere bavurular, çalmann sahibi öretim eleman tarafndan yaplacak. Bu ödüllere bavurusu yaplacak çalmalarn, bavuru yaplan yldan bir önceki ylda öretim eleman tarafndan yürütülmü ve tamamlanm olmas gerekiyor.

Bu kategoride verilecek ödüllerle, yükseköretim ve ülke çkarlar için öncelikli görülen milli yenilik ve bilim diplomasisi alannda öretim elemanlarnn yapm olduu çalmalarn tevik edilmesi hedefleniyor. Bavuru artlar ile ilgili detayl bilgilere http://odul.yok.gov.tr adresinden ulalabilecek.

Ana Sayfaya Git