YÖK aşıda öncelik istedi

Yükseköğretim Kurulu, üniversite hastaneleri ile eğitim ve araştırma hastanelerinde görevli akademik personel, sağlık çalışanları için Sağlık Bakanlığına Kovid-19 aşılama programında öncelik talebinde bulundu.

Haberler 18.12.2020 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulu (YÖK) Bakanl, Salk Bakanlndan, üniversite hastaneleri ile eitim ve aratrma hastanelerinde görevli akademik personel, salk çalanlar ve yükseköretim kurumlarnda görevli akademik ve idari personelin öncelikli olarak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) alama programna dahil edilmesini istedi.

YÖK, Salk Bakanlna Kovid-19 alama programna ilikin önerilerini içeren bir yaz gönderdi.

Yazda, Kovid-19 salgnyla mücadele kapsamnda yaplacak alama çalmalarnda, çeitli nüfus gruplar arasnda enfeksiyon kapma, ölüm oran, olumsuz toplumsal etki riski gibi unsurlarnn göz önüne alnarak genel önceliklerin belirleneceini, buna göre ilk aamada salk çalanlar, 65 ya üstü vatandalar ile yal, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalk yerlerde yaayan yetikinlerin alanacann açkland hatrlatld.

YÖK AIDA ÖNCELK STED

YÖKün yazsnda unlar kaydedildi:

Bu balamda salk çalanlar kapsamnda, üniversitelerimizin salk uygulama ve aratrma merkezleri (üniversite hastaneleri) ile üniversiteler ve Salk Bakanlna bal eitim ve aratrma hastaneleri arasnda tesis edilen birlikte kullanm mevzuat çerçevesinde görev yapan akademik personel ve salk çalanlarnn da öncelikli alama kapsamnda deerlendirmesinin çok önemli olduu açktr. Ayrca yükseköretim kurumlarmzda yüz yüze verilen örgün eitim ve öretim faaliyetlerinin en ksa zamanda balatlabilmesi ve salkl bir ekilde yürütülebilmesini temin için yükseköretim kurumlarnda görev yapan akademik ve idari personelin de kademelendirme yaplarak öncelikli alama programna dahil edilmesi önem tamaktadr.

Yazda, bu önerilerin Salk Bakanlnca kabulü halinde kademelendirme çalmalar için YÖKün her türlü i birliine açk olduu da ifade edildi.

Ana Sayfaya Git