YÖK Başkanı Saraç, engelli öğrencilerle buluşacak

YÖK'te yarın düzenlenecek toplantıda, yükseköğretim kurumlarında engelsiz bir ekosistem oluşturulması amacıyla yürütülen faaliyetler ve alınan kararlar hakkında bilgiler paylaşılacak.

Haberler 03.12.2019 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulu (YÖK) Bakan Yekta Saraç, yükseköretim kurumlarndaki engelli bireyleri temsilen baz üniversitelerde eitim gören engelli örencilerle bir araya gelecek.

YÖKten yaplan yazl açklamaya göre, 3 Aralk Dünya Engelliler Günü dolaysyla Saraç bakanlnda, farkl üniversitelerden engelli örencilerin katlmyla gerçekletirilecek bulumaya YÖK Yürütme Kurulu üyelerinin yan sra YÖK Engelli Örenci çalma Grubunun üyeleri de katlacak.

Saraç, engelli örencilerle buluacak

YÖK tarafndan, engelli bireylerin yükseköretime eriimlerini kolaylatrmak için yürütülen çalmalarn ve yükseköretim sistemindeki mevcut engelli bireylerin durumlarnn görüülecei toplantda, yükseköretim kurumlarnda engelsiz bir ekosistem oluturulmas amacyla yürütülen faaliyetler ve alnan kararlar hakknda da bilgiler paylalacak.

Yükseköretim Kurulu Bakanlnda düzenlenecek etkinlikte, açl konumalarnn ardndan yükseköretim kurumlarndaki engelli bireyleri temsilen baz üniversitelerden engelli örenciler söz alarak, YÖK Bakan Saraç ve ilgili YÖK yetkililerine eitim koullaryla ilgili görü ve önerilerini aktaracak.

Ana Sayfaya Git